Apple TV Plus offline kijken: zo kun je series downloaden
Wouter Nijsen

Ook met Apple TV Plus kun je series downloaden voor offline gebruik, wat handig is als je bijvoorbeeld in het vliegtuig zit en geen internetverbinding hebt. iPhoned laat zien hoe je Apple TV Plus offline gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple TV Plus offline gebruiken: zo doe je dat

Net als andere streamingdiensten, zoals Netflix, Videoland, Disney Plus en Amazon Prime Video, biedt Apple TV Plus de optie om series voor offline gebruik te downloaden. Hierdoor heb je geen internetverbinding nodig om content te kijken, wat heel fijn is als je bijvoorbeeld in het vliegtuig zit, of onderweg bent met het openbaar vervoer en geen grote databundel hebt.

Het downloaden van series op Apple TV Plus, zoals See, The Morning Show en Dickinson, is heel simpel, al moet je eventjes weten waar de functie precies ziet. Volg de stappen hieronder om afleveringen te downloaden op je iPhone of iPad.

  1. Open de TV-app op je iPhone of iPad en ga naar de serie die je wil downloaden;
  2. Bij elke aflevering zie je een blauw downloadicoontje (een wolkje met een pijltje naar beneden) staan. Tik hierop om te beginnen met downloaden;
  3. In het tabblad ‘Bibliotheek’ kun je bij ‘Gedownload’ de voortgang van het downloaden volgen. Het kan eventjes duren voordat je iPhone of iPad de aflevering(en) heeft opgeslagen;
  4. Zijn de downloads binnen, dan heb je geen internetverbinding meer nodig om Apple TV Plus te kijken.

Gedownloade series verwijderen

Ben je klaar met kijken, dan is het handig om de opgeslagen afleveringen weer te verwijderen, omdat ze anders onnodig opslagruimte innemen op je iOS-apparaat. Het verwijderen van downloads doe je als volgt:

  1. Open de TV-app en ga naar het ‘Bibliotheek’-tabblad;
  2. Bij ‘Gedownload’ zie je rechtsboven de optie ‘Wijzig’. Druk hierop;
  3. Vervolgens kun je op de afleveringen tikken die je wil verwijderen, en met ‘Verwijder’ rechtsboven je keuze bevestigen.

Meer over Apple TV Plus

Apple TV Plus is sinds 1 november in Nederland beschikbaar voor 4,99 euro per maand. Het is echter mogelijk om de dienst een week gratis op proef te nemen om te kijken of het bevalt. Als je recent een nieuw Apple-product hebt gekocht, kun je Apple TV Plus het eerste jaar gratis gebruiken.

Meer weten over de videodienst? Check ook onze artikelen over het instellen van een kinderslot voor Apple TV Plus en waarom je weinig Apple TV Plus-reclames ziet.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.