Zo beluister je podcasts via de Apple Podcasts-app in je browser

Lars Paijmans
11 april 2019, 14:57
2 min leestijd
Zo beluister je podcasts via de Apple Podcasts-app in je browser

Om je favoriete podcasts te beluisteren via de Podcasts-app van Apple heb je voortaan geen app meer nodig. We laten zien hoe je een podcast in je browser luistert.

Lees verder na de advertentie.

Apple Podcasts nu in je browser

Apple heeft zijn website voor podcasts een flinke opknapbeurt gegeven, zo ontdekte 9to5Mac. Daardoor zien de webpagina’s er mooier uit, met een strakker design dat beter aansluit bij de andere apps van Apple en de Podcasts-app voor iOS.

Apple podcasts browser

De pagina’s zien er niet alleen mooier uit, maar zijn ook een stuk functioneler geworden. Zo is de volledige beschrijving van een aflevering te lezen, in plaats van alleen de titel. Handig als je een specifieke podcast zoekt, maar de titels allemaal op elkaar lijken.

In plaats van alleen een podcast te tonen en je naar iTunes door te verwijzen, kun je voortaan gewoon vanuit een tabblad in je browser beginnen met luisteren. Apple stelt nog steeds voor om iTunes te gebruiken, maar dit is niet meer verplicht. Dit werkt als volgt.

  1. Zoek een podcast-pagina op via de website van Apple (of Google);
  2. Druk op ‘Speel af’ onder de afbeelding om de meest recente podcast te beluisteren;
  3. Druk op Speel af onder een specifieke aflevering om deze te beluisteren.

Op het moment van schrijven worden de nieuwe pagina’s uitgerold. Het kan dus even duren tot alle podcasts dit nieuwe design ondersteunen.

Handig voor op school of werk

Deze functie is niet bedoeld om de podcast-app volledig te vervangen, maar kan wel van pas komen als je bijvoorbeeld op je werk of school geen programma’s kunt downloaden of installeren. In dat geval hoef je alleen een browsertabblad te openen en kun je meteen beginnen met luisteren.

Apple is lang niet de enige die een dergelijke webspeler heeft voor podcasts. Ook de alternatieve podcast-apps van Overcast en Outcast hebben een soortgelijke functie. Check ook ons artikel met de beste podcast-apps voor iOS.

→ Op zoek naar meer? Op onze iPhoned-tippagina vind je nog veel meer handige tips & trucs!

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu