De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Een aankoop retourneren via Apple Pay: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
27 juni 2019, 13:16
2 min leestijd
Een aankoop retourneren via Apple Pay: zo doe je dat

Apple Pay gebruiken is makkelijk, misschien wel iets té makkelijk. Heb je spijt van een aankoop? Geen probleem. Retourneren met Apple Pay is namelijk heel simpel.

Lees verder na de advertentie.

Met Apple Pay retourneren: zo word je terugbetaald

Met Apple Pay gekochte spullen terugbrengen is net zo makkelijk als wanneer je contant of met pinpas afrekent. Ook voor de winkelmedewerker verandert er weinig. Zo retourneer je een aankoop die je met Apple Pay hebt afgerekend:

  1. Ga naar de winkel en vertel de winkelmedewerker wat je wil retourneren. Overhandig ook het bonnetje;
  2. De medewerker verwerkt de retour in het kassasysteem van de winkel. Dit gaat op precies dezelfde manier als bij een betaling met cash of pin;
  3. Selecteer alvast de kaart in de Wallet-app waarop je terugbetaalt wil worden;
  4. De winkelmedewerker geeft een seintje zodra je de iPhone of Apple Watch bij de betaalterminal moet houden (net zoals je hebt gedaan bij de aankoop);
  5. Verifieer de retour vervolgens met Face ID, Touch ID of de toegangscode en het bedrag is onderweg naar je bankrekening. Als je een Apple Watch gebruikt moet je twee keer op zijknop drukken.
Apple Pay veilig

Op de daadwerkelijke uitbetaling van dit bedrag heeft Apple geen invloed. Afhankelijk van de verwerkingstijd van je bank duurt de overschrijving 1 tot en met een paar werkdagen. Misschien vraagt de winkelmedewerker tijdens het verwerken van de retour om de laatste 4 cijfers van je kaartnummer, om te controleren of het om de juiste aankoop gaat.

Op een iPhone vind je deze cijfers in de Instellingen-app. Tik op ‘Wallet en Apple Pay’ en kies de kaart waarmee je betaald hebt. Als je een Apple Watch gebruikt ga je naar de Watch-app op je iPhone en tik je op het tabblad ‘Mijn Watch’. Kies vervolgens voor ‘Wallet en Apple Pay’ en selecteer je betaalkaart.

Ook interessant: Tip: Apple Pay-betaalgeschiedenis controleren op iPhone, iPad en Mac

Online aankopen retourneren met Apple Pay

Heb je een online aankoop gedaan met Apple Pay? Dan is retourneren net zo simpel. Stuur het pakketje met eventueel ingevuld retourformulier terug naar de afzender. Wacht totdat het pakketje is aangekomen en wanneer je aan de voorwaarden voor retourneren voldoet wordt het bedrag overgeschreven naar de rekening die aan Apple Pay gekoppeld is. Dit kan wederom enkele werkdagen duren.

Meer handige Apple Pay-tips:

Bron afbeelding: ING
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu