Tip: Zo verbeter je foutjes in het betalingsoverzicht van Apple Pay
Michel van 't Klaphek

Zie je een foutje in het betalingsoverzicht van Apple Pay? Gelukkig is het heel makkelijk om bijvoorbeeld de winkel of locatie van de transactie aan te passen. Zo kun je een probleem melden bij een Apple Pay-betaling op je iPhone, iPad, Apple Watch of Mac.

Apple Pay-probleem melden

In het transactieoverzicht van Apple Pay staat netjes vermeldt waar en hoe laat je contactloos hebt betaald. Meestal is deze informatie correct, maar zo nu en dan sluipt er weleens een foutje tussendoor. Zo meld je een probleem bij een Apple Pay-betaling:

  1. Open de Wallet-app op je iPhone en tik op de betaalkaart waarbij je een probleem wil melden;
  2. Kies vervolgens de foute transactie en druk op ‘Meld een probleem’ onderaan het scherm;
  3. Tik op ‘Onjuiste verkopersgegevens’ en geef aan welke informatie fout is;
  4. Verbeter de verkopersnaam, categorie of een ander probleem en druk op ‘Gereed’ zodra je klaar bent.

Apple Pay veilig

De fout is nu hersteld en als het goed is, zie je de juiste informatie terug in je betalingsoverzicht. Het is belangrijk om te onthouden dat bovenstaande stappen alleen bedoeld zijn om toevallige foutjes weg te werken. Je kunt dus geen geweigerde of mislukte betalingen op deze manier terugkrijgen.

Apple Pay-probleem melden op iPad, Apple Watch en Mac

Wil je een Apple Pay-probleem melden op een iPad? Ga dan eerst naar de Instellingen en kies ‘Wallet en Apple Pay’. Tik vervolgens op de betaalkaart die je wil verbeteren en volg bovenstaande aanwijzingen vanaf stap 2.

Ook met een Apple Watch is het mogelijk om een betalingsprobleem te corrigeren. Open hiervoor de Watch-app op je iPhone, tik in het tabblad ‘Mijn Watch’ op ‘Wallet en Apple Pay’ en open de betaalkaart die je wil verbeteren. Ga dan naar ‘Transacties’ en volg bovenstaande aanwijzingen vanaf stap 2.

Tot slot kun je een Apple Pay-probleem ook melden op een Mac met Touch ID. Ga hiervoor naar de Systeemvoorkeuren. klik op ‘Wallet en Apple Pay’ en open de betaalkaart waarbij je een transactie wil verbeteren. Kies ‘Transacties’ en volg bovenstaande aanwijzingen vanaf stap 2.

Meer over Apple Pay

Betaal jij al contactloos met je iPhone? Dan is het goed om te weten dat een Apple Pay-betaalkaart wijzigen of verwijderen een fluitje van een cent is. Ook factuur- en verzendgegevens zijn zo omgezet. Ben je niet tevreden met de aankoop? Een aankoop retourneren via Apple Pay doe je zo.

Alles over Apple Pay