Zo gebruik je liedjes uit Apple Music als wekker

Wouter Nijsen
2 juli 2015, 19:06
1 min leestijd
Zo gebruik je liedjes uit Apple Music als wekker

Apple Music geeft je de mogelijkheid om liedjes uit de muziekdienst te gebruiken als wekker. In deze tip laten we zien hoe je dit instelt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music wekker instellen: zo doe je dat

Apple Music wekker

Waar het voorheen nogal een gedoe was om een eigen gekozen nummer als wekker te gebruiken, is dat nu met Apple Music helemaal anders. Apples nieuwe muziekdienst laat je namelijk elk beschikbare nummer gebruiken om mee wakker te worden.

Met het grote aanbod, dat bestaat uit ruim 30 miljoen tracks, heb je dus genoeg keuze. Het kan even zoeken zijn hoe je een nummer uit Apple Music als wekker instelt, maar het is makkelijker dan je denkt. We leggen het uit in de stappen hieronder.

  1. Open de nieuwe Muziek-app en voeg een nummer toe aan je eigen muziekbibliotheek. Dat doe je door in Apple Music te zoeken en bij het knopje naast het nummer op ‘Zet in mijn muziek’ te drukken;
  2. Open nu de Klok-app op je iOS-toestel en voeg een nieuwe wekker toe. Tik op ‘Geluid’ en veeg helemaal naar boven. Vervolgens zie je onder ‘Nummers’ de optie ‘Kies een nummer’. Selecteer het opgeslagen nummer en druk op ‘Bewaar’ om de wekker te activeren.

En dat was het! De ingestelde wekker functioneert overigens zoals je gewend bent, maar dan met een nummer uit Apple Music die je ’s ochtends wakker maakt. Natuurlijk kun je altijd de wekker wijzigen of een nieuwe toevoegen door de beschreven opnieuw te doorlopen.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu