Tip: zo luister je naar Apple Music via je browser

Michel van 't Klaphek
14 december 2018, 11:08
2 min leestijd
Tip: zo luister je naar Apple Music via je browser

Het is vanaf nu mogelijk om naar Apple Music te luisteren via je browser. De webplayer is niet door Apple zelf gemaakt, maar door een onafhankelijke muziekliefhebber. Wij leggen uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Webplayer: zo luister je naar muziek via de browser

Apple Music werd in 2015 uitgebracht, maar het is al die jaren niet mogelijk geweest om via je browser de muziekdienst te gebruiken. Wel bracht Apple een webversie van de muziekdienst uit, maar deze is beperkt. Je kunt nummers bijvoorbeeld niet op pauze zetten. Ontwikkelaar Naveed Golafshani vond dat dit beter kon en besloot een onofficiële webplayer te maken. Deze is een stuk completer dan de officiële versie en werkt als volgt:

  1. Ga naar de website Playapplemusic.com op je Mac of pc;
  2. Klik op de drie streepjes linksboven en kies ‘Login’;
  3. Voer je Apple ID en wachtwoord in. Wees gerust: de website slaat deze gegevens niet op. Je logt namelijk in via Apple. Geef toestemming wanneer erom gevraagd wordt;
  4. Je bent nu ingelogd en kunt muziek draaien via je browser.

Muziek luisteren via de webversie is handig wanneer je geen iPhone bij de hand hebt, of als je gebruikmaakt van een openbare computer, zoals in de bibliotheek. Je mag hierop vaak geen software installeren, dus muziek afspelen via iTunes is geen optie. Ook kan het natuurlijk niet zijn dat je liever niet iTunes installeert op je eigen computer.

De onofficiële webspeler zit goed in elkaar en aan de meeste opties is gedacht. Druk bijvoorbeeld op het tandwiel rechtsboven om de muziekkwaliteit aan te passen. Standaard staat deze ingesteld op 256kbps, maar als je kiest voor 64kbps wordt er minder data verbruikt. De knop hiernaast laat zien welke nummers in je afspeelwachtlijst staan.

Uitgebreide versie

De Apple Music-webplayer werkt verder zoals je gewend bent. Naast dat je kunt zoeken naar albums en nummers, is het ook mogelijk om je muziekbibliotheek te bekijken. Je speelt liedjes af door er simpelweg op te klikken. Met de knoppen aan de onderkant kun je terug- en doorspoelen naar een ander nummer, en het liedje op pauze zetten.

Uiteraard kun je de onofficiële webplayer ook op je iPad en iPhone gebruiken, maar dan is het verstandiger om muziek gewoon via de app af te spelen. Als gezegd is de website niet door Apple zelf gemaakt en er zitten daarom wat haken en ogen aan. Je kunt bijvoorbeeld niet naar de radio luisteren of de afspeelvolgorde van nummers aanpassen. Daarnaast haperen tracks zo nu en dan.

Lees meer over Apple Music

Bron: Reddit
Bronnen afbeeldingen: MacRumors, MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu