Tip: zo verwijder je Apple Music uit iTunes

Wouter Nijsen
22 mei 2016, 13:24
2 min leestijd
Tip: zo verwijder je Apple Music uit iTunes

Apple Music zit standaard verwerkt in iTunes zodat je er gemakkelijk toegang tot hebt. Gebruik je Apple Music niet, dan kun je de dienst net zo goed verwijderen. In dit tip-artikel lees je hoe.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music verwijderen in iTunes

Apple Music is nu al een tijdje uit en momenteel zijn er circa 13 miljoen betalende gebruikers, waarmee de dienst in een relatief korte periode enorm is gegroeid. Toch blijft Spotify met 30 miljoen betalende gebruikers een stukje groter.

Gebruik je Apple Music niet, dan is het wellicht irritant dat de dienst standaard een plekje inneemt in iTunes, het programma waarmee je je muziekcollectie en iOS-apparaat beheert. Daarom is er een optie om Apple Music uit iTunes te verwijderen. Hieronder leggen we eerst uit hoe je het Voor jou- en Nieuw-tabblad uit iTunes haalt. Je hebt dan nog wel toegang tot het radiostation Beats 1 en de Connect-functie.

  1. Open iTunes op je Mac of pc;
  2. Klik in de menubalk linksboven op ‘iTunes’ en vervolgens ‘Voorkeuren’;
  3. Druk vervolgens onder het kopje ‘Algemeen’ op het vinkje voor ‘Toon Apple Music’.
apple music verwijderen

Als gezegd is het ook mogelijk om Apple Music helemaal uit iTunes te verwijderen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open iTunes;
  2. Klik in de menubalk linksboven op ‘iTunes’ en vervolgens ‘Voorkeuren’;
  3. Ga naar het kopje ‘Beperkingen’ en vink hier ‘Apple Music’ en ‘Connect’ aan en druk op ‘OK’.
apple music verwijderen

Update voor iTunes

Begin deze week kreeg iTunes een broodnodige update. Met versie 12.4 voert Apple een aantal tweaks door aan het design van iTunes en werden er tevens een aantal opties toegevoegd. Het menu aan de linkerkant keert terug, wat het voor gebruikers makkelijker maakt om door het programma te navigeren. Ook zijn er terug- en vooruit-knoppen toegevoegd om tussen schermen te schakelen.

Helaas werd een kleine groep gebruikers getroffen door een bug, die ervoor zorgde dat muziek plotseling verdwenen was. In de nieuwste iTunes-versie is deze fout gelukkig opgelost, terwijl de software ook in het algemeen een stuk sneller is geworden. Dit is vooral merkbaar op oudere MacBooks en iMacs.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu