Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Haal alles uit Apple Music met deze 7 tips

Michel van 't Klaphek
29 april 2019, 20:11
4 min leestijd
Haal alles uit Apple Music met deze 7 tips

De Muziek-app is waarschijnlijk één van de meest gebruikte applicaties op je iPhone. Een liedje opzetten kan iedereen, maar de muziekdienst heeft veel meer te bieden. Met deze tips haal je alles uit Apple Music.

Lees verder na de advertentie.

De 7 beste Apple Music-tips

In de basis is Apple Music heel simpel. Er zijn echter ook functies die je niet zo snel tegenkomt, maar het luisteren wel makkelijker en leuker maken. Dit zijn de beste Apple Music-tips op een rijtje.

1. Maak je eigen afspeellijst

Vrijwel ieder album heeft een paar nummers die je liever overslaat. Door zelf een afspeellijst te maken, hoef je deze liedjes niet meer te skippen en houd je alleen je favorieten over. Een afspeellijst in Apple Music maken is heel makkelijk:

  1. Open de Muziek-app op je iPad of iPhone;
  2. Kies onderin voor ‘Bibliotheek’ en tik op ‘Afspeellijsten’;
  3. Druk op ‘Nieuwe afspeellijst’ en vul de naam van de playlist in.
Apple Music-tips Afspeellijsten aanmaken

Vervolgens kun je via de knop onderin nieuwe muziek toevoegen. Je moet albums, nummers, afspeellijsten en artiesten eerst toevoegen aan je muziekbibliotheek voordat je ze hier ziet staan. De collectie is later uit te breiden, door bij albums en nummers op de drie bolletjes te drukken en op ‘Zet in een afspeellijst’ te tikken.

2. Download nummers en bespaar data

Muziek luisteren is leuk, maar je gaat wel sneller door je internetbundel heen. Wanneer je vaak naar bepaalde albums of artiesten luistert, is het daarom verstandiger de nummers te downloaden voor offline gebruik.

Voeg hiervoor nummers toe aan je iTunes-muziekbibliotheek door op het plus-teken (+) naast een album, afspeellijst of nummer te drukken. Druk op ‘Akkoord’ wanneer je wordt gevraagd om de iTunes-muziekbibliotheek in te schakelen, waardoor je op alle Apple-apparaten naar jouw muziek kunt luisteren. Druk hierna op het download-wolkje om de track(s) offline op te slaan.

Lees ook: Offline muziek luisteren op je iPhone: zo doe je dat

3. Verwijder gedownloade nummers in Apple Music

Zit je opslag vol en kan er geen nummer meer bij? Dan is het tijd om van een paar liedjes afscheid te nemen. Om nummers in Apple Music te verwijderen open je de Instellingen-app, kies je ‘Muziek’ en daarna ‘Gedownloade muziek’. Druk vervolgens op ‘Wijzig’ rechtsboven.

Apple Music-tips nummers verwijderen

Druk op het rode icoontje naast het nummer of album en tik op ‘Verwijderen’ aan de rechterkant om de audio definitief weg te gooien. Uiteraard kun je de liedjes later altijd weer toevoegen en downloaden. Wil je slimmer omgaan met je downloads? Zet dan in het Muziek-menu ‘Optimaliseer opslag’ aan, waardoor nummers die je al lang niet meer hebt geluisterd, automatisch verdwijnen.

4. Het beste geluid

Ieder genre heeft zijn eigen geluid. Wanneer jij veel elektronische muziek luistert, hecht je waarschijnlijk meer waarde aan de bass dan een liefhebber van akoestische gitaarmuziek. Gelukkig kun je ervoor zorgen dat Apple Music altijd de juiste snaar raakt.

Open hiervoor de Instellingen, ga naar ‘Muziek’ en kies ‘Equalizer’. Selecteer vervolgens jouw favoriete genre. Nu houdt Apple Music rekening met jouw muzieksmaak en past de instellingen hier automatisch op aan.

5. Begin de dag met muziek

Niemand wil zijn dag beginnen met een irritante wekker. Het is veel ontspannender om wakker te worden met je favoriete muziek. Zo begin je de dag met je favoriete nummer:

  1. Open de Klok-app op je iPad of iPhone;
  2. Kies het ‘Wekker’-tabblad linksonder en druk op het plus-teken rechtsboven;
  3. Geef aan hoe laat je er uit moet en tik op ‘Geluid’;
  4. Druk op ‘Kies een nummer’ en zoek je favoriete track uit de muziekbibliotheek.
Apple Music-tips Wekker

6. Start je eigen radiostation

Heb je een fijn nummer op staan en ben je op zoek naar meer van dit soort liedjes? Met Apple Music is het heel simpel om een eigen radiostation op te starten, zodat je meer liedjes met dezelfde sound krijgt voorgeschoteld.

Ga hiervoor naar een artiestenpagina of het nummer dat je momenteel luistert, en druk op de drie bolletjes rechtsboven. Tik vervolgens op ‘Maak station aan’ waarna de muziek begint. Je kunt Apple Music jouw muzieksmaak aanleren door tijdens het luisteren op het sterretje te drukken.

7. Apple Music luisteren in de browser

Lange tijd kon je alleen via iTunes naar Apple Music luisteren. Op je privé-computer is het geen probleem om dit programma te installeren, maar op openbare pc’s wel. Apple heeft daarom een webversie van Apple Music uitgebracht. Zo werkt het:

  1. Open een Apple Music-pagina van aan artiest of album, bijvoorbeeld ‘Ed Sheeran’, via deze link;
  2. Log in met je account door rechtsboven op ‘Log in’ te klikken;
  3. Je kunt nu via de browser naar Apple Music luisteren.

De webversie van Apple Music is wel wel beperkt. Zo stopt de muziek wanneer je naar een ander nummer zoekt, is er geen muziekspeler in beeld en wordt AirPlay niet ondersteund.

Meer over Apple Music

Ben je nog aan het twijfelen over welke muziekdienst naar jouw smaak is? Check dan onze vergelijking tussen Apple Music en Spotify, waarin we de twee populairste apps vergelijken. Zodra je de knoop hebt doorgehakt, verwijzen we je graag door naar ons artikel waarin we uitleggen hoe je korting op Spotify, Apple Music, Deezer en andere streamingdiensten krijgt.

Lees meer in het maandthema Muziek

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu