In 3 stappen afspeellijsten uit Spotify overzetten naar Apple Music

Wouter Nijsen
8 juli 2015, 14:24
2 min leestijd
In 3 stappen afspeellijsten uit Spotify overzetten naar Apple Music

Veel gebruikers zoeken naar een mogelijkheid om afspeellijsten uit Spotify naar Apple Music over te zetten. Die is er nu, en in deze tip leggen we uit hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music Spotify afspeellijsten

Hoewel het maken van afspeellijsten in Apple Music vrij simpel is, zijn veel gebruikers op zoek naar een manier om afspeellijsten uit Spotify naar de muziekdienst over te hevelen. Daar is nu een handige Mac-app voor verschenen. STAMP (Spotify to Apple Music Playlist) laat je relatief simpel Spotify afspeellijsten naar Apple Music overzetten.

Apple Music Spotify afspeellijsten

Voordat je start met overzetten, is het handig om STAMP alvast op je Mac te installeren. Dat kan via deze link. Ook is het belangrijk dat je over de nieuwste versie van iTunes beschikt en Google Chrome als browser gebruikt. Wanneer dit het geval is, kan je de onderstaande stappen volgen.

  1. Allereerst is het zaak om je afspeellijsten van Spotify te exporteren. Dat kan met Exportify. Log in bij Exportify met je Spotify-account, waarna al jouw afspeellijsten automatisch verschijnen. De lijsten die je met de ‘Export’-knop exporteert, worden opgeslagen als .csv-bestand.
  2. Open nu iTunes op je Mac en zorg dat je het tabblad ‘Nieuw’ opent. Dit tabblad vind je bovenin de menubalk. Het is belangrijk dat ’Nieuw’ geopend blijft, omdat STAMP anders niet goed werkt.
  3. Start vervolgens STAMP op en druk op ‘Import songs from .CSV file’. Selecteer vervolgens het opgeslagen bestand, druk op ‘Parse’ en laat de applicatie zijn werk doen. STAMP gaat nu op zoek naar alle nummers uit jouw afspeellijsten en voegt deze toe aan het tabblad ‘Mijn muziek’ in Apple Music.
Apple Music Spotify afspeellijsten

Belangrijk om te weten is dat wanneer sommige nummers niet worden gevonden, ze worden opgezocht in de iTunes Store. Het is dan zaak om het tabblad ‘Nieuw’ in iTunes weer te openen.

Helaas is STAMP niet altijd in staat om alle nummers juist over te zetten. Ook heeft de app nog de nodige problemen. De ontwikkelaar belooft echter met updates de applicatie te verbeteren. Dat betekent niet dat STAMP nu onbruikbaar is, want het ook nu scheelt de app je een boel tijd en moeite.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu