Tip: speel songteksten af met Apple Music

Apple Music werkt nu samen met Musixmatch. Dat betekent dat je mee kunt lezen met de lyrics van liedjes die je via Apples muziekdienst afspeelt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Apple Music songteksten

apple music songtekstenMusixmatch is één van de bekenste songteksten-apps. Sinds dit jaar is de dienst standaard te vinden in Spotify op de pc of Mac. Naast de afspeelbalk vind je een knopje ‘Songteksten’, die je de songteksten tegelijk met de zang toont. Perfect voor meezingers op feestjes of als je je gewoon afvraagt wat er nu eigenlijk gezongen wordt.

Inmiddels is Musixmatch ook samen met Apple Music op iOS te gebruiken. Daarvoor moet je de app downloaden en de widget instellen door vanaf boven in het scherm naar beneden te vegen, naar onderen te scrollen en te kiezen voor ‘Wijzig’. Tik dan op het groene plusje voor Musixmatch en je kunt aan de slag.

Meezingen in de widget

Speel je vanaf nu een nummer af met Apple Music en swipe je naarbeneden op het scherm, dan zie je tussen de widgets de lyrics van Musixmatch staan. Deze worden zo afgestemd op de muziek dat de teksten precies op tijd ververst worden. In de widget staan twee regels tekst: de regel die op dit moment gezongen wordt en de daarop volgende regel. Naast teksten staan in de widget ook twee knoppen waarmee je muziek op pauze zet of doorgaat naar het volgende nummer.

Verder biedt de Musixmatch-app zelf ook nog MusicID. Binnen de app tik je op het menu-icoon linksboven en kies je voor MusicID. Deze functie werkt hetzelfde als Shazam. Tik op de grote knop, Musixmatch begint te luisteren en herkent liedjes. Vervolgens toont de app het nummer wat je zocht met songtekst. Je kunt dan kiezen om het nummer af te spelen met diensten als Apple Music of Spotify. Download de app hieronder gratis.

Musixmatch

musiXmatch srl

Gratis via App Store
Musixmatch
Musixmatch
Musixmatch
Musixmatch
Musixmatch
Musixmatch
Musixmatch
Musixmatch
Musixmatch
Musixmatch

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.