De 10 tofste Apple Music commando’s voor Siri

Rutger Otto
27 juli 2015, 12:22
3 min leestijd
De 10 tofste Apple Music commando’s voor Siri

Je kunt Siri alles vragen, zelfs om een nieuw nummer aan te zetten op Apple Music. Dit zijn de 10 tofste Apple Music Siri commando’s waar je iets aan hebt.

Lees verder na de advertentie.

1. Beats 1

In Apple Music kun je naast muziek van albums of afspeellijsten ook naar radio luisteren. Apple heeft een eigen zender genaamd Beats 1 die 24 uur per dag beschikbaar is. Je kunt Siri het commando geven om de zender aan te zetten door simpelweg te zeggen: ‘Speel Beats 1’.

2. Wie zingt dit?

Op je iPhone kun je uiteraard gemakkelijk checken van wie het huidige nummer is, maar je kunt het ook gewoon aan Siri vragen. Als je vraagt: “Wie zingt dit?”, krijg je antwoord van de assistent.

3. Muziek herkennen

Ben je bijvoorbeeld in een bar of kijk je tv en komt er een nummer voorbij dat goed klinkt, dan kun je aan Siri vragen om de muziek te herkennen. Vraag dan: “Welk nummer is dit?” Siri maakt gebruik van het ingebouwde Shazam om de titel en artiest te herkennen.

4. Liedjes skippen

Luister je een afspeellijst of cd en heb je even geen zin in het huidige nummer? Dan geef je gewoon een commando dat hij overgeslagen moet worden. Zeg bijvoorbeeld ‘skip’ of ‘volgende nummer’ en Siri brengt je wens in vervulling. Op dezelfde manier kun je ook naar het vorige nummer gaan, zeg dan ‘vorige nummer’.

5. Hits van het jaar

Als je even in een tijdmachine wil stappen naar de mooiste nummers uit een bepaald jaar, zeg je gewoon tegen Siri: “Speel de beste nummers uit 1999”. Je krijgt dan een toplijst met populaire nummers van dat jaar. Je kunt ook vragen om een top 10 of top 25.

6. Hierna luisteren

Heb je na het huidige nummer zin in iets anders, dan regelt Siri dat voor je. “Speel hierna Karma Police van Radiohead”, zorgt ervoor dat dat het volgende nummer wordt in de afspeellijst. Vervelend is wel dat de Nederlandse Siri Engelse termen niet altijd goed registreert. Gelukkig kun je achteraf je ingesproken zinnetjes veranderen door erop te tikken en de woorden die niet kloppen opnieuw te typen.

7. Direct iets anders afspelen

Wil je niet wachten tot het huidige nummer is afgelopen, dan zeg je dat je iets anders wil afspelen. “Speel nu Jubilee Street”, is bijvoorbeeld een commando. Daarmee worden nummers in de wachtrij wel gewist, je kunt aangeven of je dat wil of niet.

8. Toevoegen aan je bibliotheek

Een nummer dat je afsspeelt kun je meteen toevoegen aan je muziekbibliotheek. Dan komt hij meteen bij Mijn Muziek te staan, zodat je hem snel terug kunt vinden. Daarvoor zeg je: “Zet dit nummer in mijn muziekbibliotheek”.

9. Een artiest op shuffle

Wil je zomaar wat nummers van een artiest horen zonder dat ze op populariteit worden gesorteerd, dan geef je het commando: “Shuffle Nick Cave”. Of vul natuurlijk zelf een artiest of band naar keuze in.

10. Meer hiervan

Komt er een nummer voorbij waarvan je de sfeer of toon mooi vindt, dan kun je Siri om meer van dat soort nummers vragen. Zeg bijvoorbeeld: “Speel soortgelijke nummers”. Siri zal dat dan voor je doen. In de Muziek-app kun je bekijken wat de volgende nummers in de meteen aangemaakte afspeellijst zijn.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu