De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

Een Apple Music-abonnement opzeggen: zo doe je dat in 5 stappen

Lars Paijmans
12 april 2019, 13:10
2 min leestijd
Een Apple Music-abonnement opzeggen: zo doe je dat in 5 stappen

Zit je bijna aan het einde van je proefabonnement, of stap je over naar een andere muziekdienst? Dan is Apple Music opzeggen zo gebeurd, als je tenminste weet waar je moet zoeken.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music opzeggen

Sinds 2015 heeft Apple Music zich ontwikkeld als een geduchte concurrent voor Spotify. Ook in Nederland hebben al veel muziekliefhebbers een abonnement op de dienst van Apple genomen, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze dit voor altijd blijven.

Wil je jouw abonnement op Apple Music opzeggen, dan is dit in een minuutje gebeurd, al zit de functie wel een beetje verstopt. Via onderstaande stappen maak je een einde aan je abonnement. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een iPhone of iPad waarmee je bent aangemeld met je Apple ID.

Zo zeg je jouw abonnement op Apple Music op:

  1. Open de Muziek-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik op het ‘Voor jou’ tabblad;
  3. Selecteer nu je account door op je avatar rechtsboven te tikken;
  4. Tik in het volgende venster op ‘Beheer abonnement’;
  5. Je kunt in het scherm dat nu verschijnt Apple Music opzeggen.
Apple Music opzeggen

Je abonnement blijft nu geldig tot het einde van de maand, of de dag waarop je abonnement oorspronkelijk is ingegaan. Op die manier wordt de maand waar je nog voor betaald hebt wel netjes volgemaakt en zal het abonnement daarna worden stopgezet. Daar hoef je verder niets meer voor te doen.

Geen gratis versie van Apple Music

In tegenstelling tot Spotify heeft Apple Music geen gratis versie. Het stopzetten van je lidmaatschap betekent dus dat je geen toegang meer hebt tot het aanbod van de dienst. Wel is radiostation Beats 1 volledig gratis. Ben je na je vertrek bij de muziekdienst van Apple op zoek naar een alternatief? In onze vergelijking tussen Apple Music en Spotify lees je waarom wij Spotify nog steeds beter vinden.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu