Apple Music opzeggen: zo doe je dat in 3 stappen
Wouter Nijsen

Drie maanden geleden werd Apple Music gelanceerd en voor mensen die de muziekdienst sinds dag één gebruiken, loopt op 30 september het proefabonnement af. Wil je voorkomen dat je na de trial aan de dienst vastzit, dan kun je Apple Music opzeggen in 3 eenvoudige stappen.

Apple Music opzeggen na de proefperiode

Apple Music opzeggenOndanks de vele kritiek heeft Apple Music in een paar maanden tijd behoorlijk wat luisteraars aan zich weten te binden. De komende dagen worden echter cruciaal voor Apple, aangezien voor veel gebruikers de proefperiode (drie maanden) deze week afloopt. De vraag is natuurlijk hoeveel gebruikers na 30 september voor de muziekdienst gaan betalen. Na de trial zijn zij 9,99 euro of 14,99 euro per maand kwijt (afhankelijk van type abonnement) om Apple Music te blijven gebruiken.

Vind je het na drie maanden wel welletjes en blijf je liever bij bijvoorbeeld Spotify, dan is het zaak om Apple Music bijtijds op te zeggen. Hoe je dat doet, laten we in de stappen hieronder zien.

  1. Open de Muziek-app op je iPhone en tik linksboven op het account-pictogram;
  2. Tik vervolgens onderin op ‘Bekijk Apple ID’ om het scherm met accountgegevens te openen;
  3. Je ziet nu een aantal zaken verschijnen. Druk onder het kopje ‘Abonnementen’ op ‘Beheer’ en vervolgens op het schakelaartje achter ‘Automatisch verlengen’ om Apple Music op te zeggen.

Dat was het! Je voorkomt nu dat je na afloop van de proefperiode automatisch overgaat op een betaald abonnement op Apple Music. Wel kun je de dienst tot het einde van je proefabonnement gewoon blijven gebruiken. Besluit je toch voor een betaald abonnement te kiezen, dan dien je de bovenstaande stappen opnieuw te doorlopen en voor een individueel of familieabonnement te kiezen. Overigens is Beats 1 zonder Apple Music abonnement te beluisteren; voor dit radiostation hoef je niets te betalen.

In 4 stappen offline naar Apple Music luisteren (tip)

Lees meer over Apple Music

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.