Zo leert Apple Music je muzieksmaak kennen

Rutger Otto
3 juli 2015, 10:25
2 min leestijd
Zo leert Apple Music je muzieksmaak kennen

De ‘Voor jou’-afdeling binnen Apple Music toont artiesten, nummers en afspeellijsten die jij waarschijnlijk kan waarderen. Lees hier hoe je aan de muziekdienst laat weten wat jij goed vindt.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music ontdekken

Volgens Apple krijg je bij ‘Voor jou’ persoonlijke aanbevelingen op basis van wat je leuk vindt en waar je naar luistert. “Onze muziekkenners helpen je nieuwe muziek te vinden”, staat op de website. “Je krijgt speciaal voor jou uitgezochte aanbevelingen en kunt tips bekijken over interessante nieuwe zaken op muziekgebied.” Oké, maar hoe werkt dat dan precies?

Als je begint met Apple Music, vraagt de dienst je om enkele muziekgenres en artiesten aan te tikken waar je graag naar luistert. Daarmee weet de muziekdienst genoeg om een eerste Voor jou-scherm te kunnen tonen. Naarmate je Apple Music meer input geeft, krijg je betere aanbevelingen en dus écht muziek op maat.

Dat doe je met hartjes die je in de app ziet staan. Je komt ze op verschillende plekken tegen. Bijvoorbeeld boven afspeellijsten of als je een nummer luistert. Daarnaast kun je Beats 1 gebruiken om nieuwe muziek te ontdekken. Luister je naar het radiostation, dan tik je simpelweg op het hartje als je een goed nummer hoort. Hoe vaker je dit doet, des te beter leert Apple Music je kennen.

Dit heeft geen effect

Maar er is meer. De Voor jou-sectie wordt dus beïnvloed door hoe jij (onbeperkt) hartjes uitdeelt, waarmee je betreffende nummers overigens niet automatisch in een afspeellijst plaatst. Je geeft alleen aan dat je het leuk vindt, meer niet. Ook kijkt Voor jou naar liedjes die je zelf aan je verzameling hebt toegevoegd en naar nummers die je helemaal afluistert. Skip je een nummer, dan wordt dat niet in de beoordeling meegenomen.

Ook geen effect op Voor jou zijn persoonlijke radiostations. Heb je er een gemaakt van losse nummers (dat doe je door op de stippen achter een nummer te tikken en te kiezen voor ‘Start station’), dan kun je ook favorieten toevoegen. Dit gaat met sterren in plaats met hartjes. Tik je op een ster, dan kun je kiezen om meer of minder van hetzelfde te spelen.

Beïnvloedenapple music ontdekken

Het kan gebeuren dat je iets op het Voor jou-scherm tegenkomt dat je niet bevalt. Dan kun je dat aangeven door je vinger op een aanbeveling ingedrukt te houden en vervolgens te kiezen voor ‘Minder zoals dit aanbevelen’.

Op deze manieren leert Apple Music je kennen en ontdek jij nieuwe muziek. Het loont dus om regelmatig op hartjes te klikken en de missers eruit te vissen.

Het laatste Apple Music-nieuws

Via: TheLoop
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu