Tip: opnieuw je favoriete genres kiezen in Apple Music

Wouter Nijsen
3 juli 2015, 17:01
1 min leestijd
Tip: opnieuw je favoriete genres kiezen in Apple Music

Wanneer je je hebt aangemeld bij Apple Music, dien je een aantal favoriete genre’s aan te geven. Het mogelijk om deze naderhand aan te passen, en in deze tip laten we zien hoe.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music genres kiezen

Apple Music genres

Wanneer je Apple Music voor het eerst gebruikt, wordt er gevraagd om aan te geven welke genres je leuk vindt. Dat werkt met de rode bolletjes die verschijnen, waar je vervolgens op dient te tikken. Op basis hiervan geeft Apple Music persoonlijke suggesties in de sectie ‘Voor jou’. Mocht je een foutje hebben gemaakt of andere genres willen toevoegen, dan is het handig om je gekozen genre aan te passen. Hoe je dat doet, leggen we in de stappen hieronder uit.

  1. Open de vernieuwde Muziek-app en tik op het account-icoontje linksboven. Je ziet vervolgens een aantal stappen verschijnen. Druk op ‘Kies je artiesten’ om verder te gaan;
  2. Hierna verschijnen de genoemde bolletjes met verschillende genre. Je kunt ze opnieuw kiezen door linksonder op ‘Begin opnieuw’ te tikken. Kies vervolgens een aantal genres uit, tik op ‘Volgende’, kies je favoriete artiesten en druk op ‘Gereed’ om je keuzes te bevestigen.

Artiesten die je volgt

In accountmenu is het ook mogelijk om alle artiesten die je volgt te bekijken en te beheren. Apple Music voegt automatisch de artiesten toe waar je op de muziekdienst naar luistert. Als je dit niet liever niet hebt, kun je de functie uitschakelen door bovenin op het schakelaartje achter ‘Automatisch artiesten volgen’ te drukken. Ook is het mogelijk om bepaalde artiesten te volgen. Dat kan met de ‘volg niet’-knoppen rechts.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu