Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Zo maak en deel je afspeellijsten in Apple Music

1 juli 2015, 19:03
2 min leestijd
Zo maak en deel je afspeellijsten in Apple Music

Afspeellijsten zijn een belangrijk onderdeel van Apple Music, maar het kan even zoeken zijn hoe je ze aanmaakt en deelt. In dit artikel leggen we dit uit.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music afspeellijsten: zo maak je ze

Als je iOS 8.4 hebt geïnstalleerd en Apple Music al hebt geprobeerd, merk je dat de nieuwe muziekdienst vol zit met toffe features. Apple Music biedt ruim 30 miljoen nummers, de radiozender Beats 1 en laat je op verschillende manieren muziek ontdekken. Een belangrijke feature van Apple Music – en muziekdiensten in het algemeen – zijn de afspeellijsten. Het kan echter even zoeken zijn hoe je afspeellijsten in de muziekdienst maakt. Het is echter gemakkelijker dan je denkt, zoals we uitleggen in de drie stappen hieronder.

  1. Open de vernieuwde Muziek-app op je iOS-toestel en tik rechtsonder op het knopje ‘Mijn muziek’;
  2. Vervolgens vind je bovenaan het tabblad ‘Afspeellijsten’. Wanneer je hier op drukt, verschijnt er in het midden een klein knopje ‘Nieuw’. Hiermee maak je een nieuwe afspeellijst aan in Apple Music;
  3. Je kan de afspeellijst nu een titel, beschrijving en foto geven en nummers toevoegen. Dat laatste kan vanuit de gehele muziekbibliotheek van Apple Music, maar ook met nummers die je lokaal hebt opgeslagen. Ook kun je met de schakelaar alvast aangeven of het een gedeelde afspeellijst moet zijn of niet.
Apple Music afspeellijsten

Afspeellijsten delen met anderen

Wanneer je vervolgens je gemaakte afspeellijst opslaat, verschijnt ‘ie automatisch in het menu. Achter de afspeellijsten staat nu een klein knopje (drie puntjes) waar je ook de optie ‘Deel afspeellijst’ vindt. Wanneer je hierop tikt wordt er een deelbare link aangemaakt, die je op verschillende manieren naar vrienden kunt sturen.

Wanneer anderen jouw afspeellijst hebben opgeslagen, hebben ze er altijd toegang tot. Het maakt overigens niet uit als je later nummers toevoegt of verwijdert; wijzingen worden automatisch opgeslagen. Anderen kunnen jouw afspeellijsten overigens niet aanpassen.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu