Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Zo deel je Apple Kaarten-routebeschrijvingen van je Mac naar iPhone

Wouter Nijsen
18 februari 2020, 11:04
1 min leestijd
Zo deel je Apple Kaarten-routebeschrijvingen van je Mac naar iPhone

Gebruik je Apple Kaarten op je iPhone of Mac(Book)? Dan weet je misschien nog niet dat je routebeschrijvingen heel simpel kunt doorsturen van je Mac naar je iPhone. We laten zien hoe dit werkt.

Apple Kaarten-routebeschrijvingen delen

Apple Kaarten heeft op macOS een functie om routebeschrijvingen te delen naar je iPhone. Dit is handig, want hiermee kun je op je Mac(Book) naar een locatie zoeken en de routebeschrijving meteen doorsturen naar je iPhone.

Je ontvangt dan automatisch een notificatie op je iPhone, waar je op tikt om te beginnen met navigeren. Wil je deze feature gebruiken, doorloop dan de stappen hieronder.

  1. Open de Kaarten-app op je Mac(Book) en zoek naar een locatie;
  2. Vraag de route op, waarna je aan de linkerkant verschillende routebeschrijvingen hebt om uit te kiezen;
  3. Tik vervolgens op het deel-icoontje (rechts naast de zoekbalk) en kies voor ‘Verstuur naar iPhone van …’;
  4. Heb je dit gedaan, dan verschijnt op je iPhone een notificatie van de Kaarten-app. In de applicatie hoef je dan alleen nog op ‘Start’ te klikken om te beginnen met navigeren.

In de Kaarten-app op de Mac heb je overigens veel meer opties om routebeschrijvingen te delen. Via het deelknopje kun je routes bijvoorbeeld doorsturen naar je vrienden via Berichten of AirDrop, maar je kunt ze ook opslaan in de Notities-app of mailen naar anderen.

Meer tips op iPhoned

Op iPhoned geven we regelmatig handige tips voor je iPhone, Mac en andere Apple-apparaten. Lezen kan op onze website, maar je kunt iPhoned ook op je homescreen zetten door de iPhoned-app te downloaden. Of schrijf je in voor onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief, zodat alle tips, nieuwtjes en reviews gewoon in je inbox verschijnen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu