Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple ID’s van iPhone-gebruikers plots geblokkeerd: zo los je het op

Florence Peeters
13 november 2018, 17:03
2 min leestijd
Apple ID’s van iPhone-gebruikers plots geblokkeerd: zo los je het op

Een grote groep iPhone-bezitters klaagt dat uit het niets hun Apple ID geblokkeerd is. Steeds meer getroffen gebruikers laten van zich horen via sociale media. Zo herstel je je account.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers klagen over geblokkeerd Apple ID

Normaal gesproken wordt een Apple ID alleen geblokkeerd als er bijvoorbeeld te vaak een verkeerd wachtwoord is ingevoerd om in te loggen. Nu blijkt dat sinds enkele dagen steeds meer iPhone-gebruikers uit het niets een melding krijgen van een geblokkeerd Apple ID. 9to5Mac ontdekte dat het om een groeiend probleem gaat.

In zo’n geval krijg je steeds een pop-up-melding te zien dat je je Apple ID-gegevens opnieuw moet invoeren omdat het account geblokkeerd is. Hierdoor kun je geen gebruikmaken van diensten als iMessage, iCloud en Apple Music. Sommige getroffen gebruikers blijven de melding zien dat ze opnieuw moeten inloggen, ook als ze een nieuwe iPhone instellen. Gelukkig is een geblokkeerd Apple ID-account vrij gemakkelijk weer te activeren. Doorloop hiervoor onderstaande stappen.

Apple ID geblokkeerd? Zo herstel je je account

Als je Apple ID om veiligheidsredenen is geblokkeerd, krijg je een van de volgende waarschuwingen te zien:

  • ‘Deze Apple ID is om veiligheidsredenen gedeactiveerd.’
  • ‘U kunt niet inloggen omdat uw account vanwege veiligheidsredenen buiten werking is gesteld.’
  • ‘Deze Apple ID is om veiligheidsredenen geblokkeerd.’

Wanneer je een van deze waarschuwingen te zien krijgt, ga je naar deze website om je account te ontgrendelen. Dit kan met je bestaande wachtwoord, of je stelt opnieuw een wachtwoord in. Vul je meermaals het verkeerde password in, dan blijft je Apple ID geblokkeerd en kan je het de volgende dag opnieuw proberen.

Als je twee-factor-authenticatie gebruikt voor je Apple ID, heb je een vertrouwd apparaat (zoals je Mac of pc) of een vertrouwd telefoonnummer nodig om je account te heractiveren. Zodra je Apple ID weer geactiveerd is, moet je waarschijnlijk bij diensten als iCloud opnieuw inloggen met je accountgegevens.

Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem. Het is dus ook nog onduidelijk wat de precieze oorzaak ervan is en of wat de oplossing kan zijn. Het zou ook kunnen dat een massale hack van een groep kwaadwillenden de oorzaak is van de plotselinge blokkades. Zodra we hier meer over weten, werken we dit bericht bij met nieuwe informatie.

Check meer artikelen over Apple

Bron: 9to5Mac
Bron afbeelding: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu