Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Tip: in 4 stappen je Apple ID e-mailadres veranderen

Florence Peeters
24 december 2018, 11:09
2 min leestijd
Tip: in 4 stappen je Apple ID e-mailadres veranderen

Als je om welke reden dan ook een ander e-mailadres wil gebruiken voor je Apple ID, kun je dit gemakkelijk aanpassen. iPhoned laat zien hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Je Apple ID e-mailadres veranderen

Of je nou geen toegang meer hebt tot je mailadres of simpelweg een nieuwe hebt genomen; dan is het belangrijk dat je ook het e-mailadres van je Apple ID aanpast. Omdat je je Apple ID gebruikt om bijvoorbeeld aankopen in de App Store te doen en iCloud eraan gekoppeld is, is het van belang dat het e-mailadres van je Apple-account geldig en kloppend is.

Gelukkig is het erg gemakkelijk om dit aan te passen, en kun je dit zowel op je iPhone, iPad, Mac of pc regelen. Je Apple ID e-mailadres aanpassen doe je als volgt.

  1. Ga in je browser naar appeid.apple.com;
  2. Log hier in met je Apple ID-gegevens en tik vervolgens op ‘Account’;
  3. Onder het kopje Apple ID staat je huidige e-mailadres. Tik daaronder op ‘Wijzig Apple ID’;
  4. Voer hier je nieuwe mailadres in en druk op verder.

Wanneer je vervolgens je wissel in e-mails bevestigt hebt, is je Apple ID aangepast. Het kan zijn dat je daarna eenmalig opnieuw moet inloggen bij diensten als iCloud, maar dit is niet altijd het geval.

Apple-mail aanpassen

Als je een mailadres met een domein van Apple (zoals icloud.com of mac.com) gebruikt voor je Apple ID, kun je deze niet veranderen. Het is in zo’n geval wel mogelijk om meerdere mailadressen toe te voegen als alias.

Volg hiervoor dezelfde stappen als hierboven, maar ga dan naar het kopje ‘Bereikbaar op’ bij Account. Tik hier op ‘Voeg meer toe’ en doorloop de stappen. Hierna kun je met beide mailadressen inloggen wanneer je ergens je Apple ID moet gebruiken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu