De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

In 4 stappen je Apple ID-beveiligingsvragen wijzigen

Lars Paijmans
28 december 2017, 13:27
2 min leestijd
In 4 stappen je Apple ID-beveiligingsvragen wijzigen

Als je het wachtwoord van je Apple ID vergeten bent of iemand anders hem veranderd heeft, kun je met de beveiligingsvragen je account terugkrijgen. Deze vragen en antwoorden kun je handmatig opnieuw instellen. 

Lees verder na de advertentie.

Iedereen die een Apple ID aanmaakt, beveiligt zijn of haar account naast een wachtwoord ook met beveiligingsvragen. Op deze vragen weet alleen jij het antwoord, als het goed is. Dit maakt het voor iemand anders namelijk lastiger om je account over te nemen. De naam van de straat waarin je opgroeide bijvoorbeeld, of de naam van je beste jeugdvriend(in). Je Apple ID is dezelfde account die je ook gebruikt om apps te downloaden uit de App Store.

Belangrijk: heb je tweestapsverificatie voor je Apple ID ingesteld, dan hoef je de beveiligingsvragen niet per se te gebruiken.

Beveiligingsvragen van je Apple ID wijzigen

  1. Ga naar de Apple ID-pagina op de website van Apple en log in met je Apple ID en wachtwoord;
  2. Klik bij de categorie Beveiliging op ‘Wijzig’ achter ‘Beveiligingsvragen’;
  3. Vul de antwoorden op je huidige beveiligingsvragen in;
  4. Kies drie nieuwe vragen uit en geef er antwoord op. Klik op ‘Wijzig vragen’ om de nieuwe beveiligingsvragen op te slaan.

Weet je het antwoord op je oude beveiligingsvragen niet meer en wil je ze wijzigen? Dan kun je onderstaande stappen gebruiken om ze opnieuw in te stellen.

Vergeten Apple ID beveiligingsvragen wijzigen

  1. Ga naar deze Apple ID-pagina en voer je Apple ID in;
  2. Druk op ‘Ga door’ en kies voor de optie om je beveiligingsvragen opnieuw in te stellen. Klik vervolgens opnieuw op ‘Ga door’;
  3. Hierna dien je je Apple ID-wachtwoord in te voeren en de stappen uit te voeren om je identiteit te verifiëren;
  4. Vervolgens kun je nieuwe beveiligingsvragen kiezen en opslaan. Zorg ervoor dat je de antwoorden goed onthoudt (schrijf ze bijvoorbeeld ergens op) en selecteer tot slot ‘Ga door’;
  5. De beveiligingsvragen van je Apple ID zijn nu aangepast en kun je weer gebruiken.

Het kan gebeuren dat er geen optie verschijnt om je beveiligingsvragen te wijzigen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je zojuist het wachtwoord van je Apple ID gewijzigd hebt. Om te voorkomen dat iemand anders er met je account vandoor gaat, is deze optie tijdelijk niet beschikbaar. Wil je toch je beveiligingsvragen wijzigen, dan kun je contact opnemen met Apple Support.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu