Tip: Apps downloaden van andere gezinsleden via Apple Gezinsdeling

Michel van 't Klaphek
11 december 2019, 15:02
2 min leestijd
Tip: Apps downloaden van andere gezinsleden via Apple Gezinsdeling

Een groot voordeel van Apple Gezinsdeling is dat je apps, muziek, films en boeken met één keer hoeft te kopen, waarna alle gezinsleden ervan kunnen genieten. We laten zien hoe je eerdere aankopen van gezinsleden downloadt.

Lees verder na de advertentie.

Apps downloaden via Apple Gezinsdeling

Met Apple Gezinsdeling kun je digitale Apple-aankopen gratis uitwisselen. Dat is fijn, want zo hoef je niet twee keer de portemonnee te trekken voor dezelfde app. De enige uitzondering hierop zijn in-app aankopen, zoals een uitbreiding voor een game. Deze kun je niet met elkaar delen.

Alle andere aangeschafte apps, zowel gratis als betaald, kun je wel binnen het gezin uitwisselen. Zo kun je eerdere aankopen van gezinsleden downloaden:

  1. Open de App Store op je iPhone of iPad;
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto en kies ‘Aankopen’;
  3. Druk op de naam van het gezinslid waarvan je het aangekochte materiaal wil inzien;
  4. Vervolgens opent een venster met daarin alle aangeschafte apps, zowel gratis als betaalde apps;
  5. Zoek welke app je wil downloaden en tik op de knop naast het item om ‘m binnen te halen.

Zie je geen apps staan? Dan is Gezinsdeling waarschijnlijk niet goed ingesteld. Controleer dit door op de iPhone van het gezinshoofd naar de Instellingen-app te gaan. Tik vervolgens op de naam van diegene en kies ‘Delen met gezin’. Controleer vervolgens in het venster of alle functies die jij wil delen ook daadwerkelijk allemaal aanstaan.

Lees ook: Ouderlijk toezicht instellen op een iPhone of iPad: zo doe je dat in 4 stappen

apple gezinsdeling aankopen downloaden

Aankopen downloaden op de Mac

Op de Mac werkt het ongeveer hetzelfde. Open ten eerste de ‘winkel’ waarvandaan je apps wil downloaden, zoals de App Store of Muziek-app. In het geval van de App Store tik je linksonder op je profielfoto en kies je daarna in het menu rechts naast ‘Aankopen’ de naam van het gezinslid wiens apps je wil bekijken. Klik vervolgens op de downloadknop.

Apple en het gezin

De iPhone, iPad en Mac spelen een steeds grotere rol in gezinnen, en daar zijn ook gevolgen aan verbonden. Op iPhoned besteden we daarom regelmatig aandacht aan hoe je Apple-apparaten kunt inzetten zodat het iets aan je gezinsleven toevoegt. Check ook onderstaande verhalen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu