Zo verstuur je een  Apple-logo als emoji naar je vrienden

Piet-Jan Lentjes
6 juni 2024, 15:01
2 min leestijd
Zo verstuur je een  Apple-logo als emoji naar je vrienden

Je hebt meerdere appel-emoji’s die je naar vrienden kunt sturen, maar een Apple-logo? Dat is er niet. Wij laten zien hoe jij wél een Apple-logo kunt sturen.

Lees verder na de advertentie.

Zo verstuur je een Apple-logo naar je vrienden op je iPhone

Er zijn ontzettend veel emoji’s die je naar je vrienden kunt sturen. Maar een emoji van het Apple-logo? Dat is er standaard niet. Er zijn natuurlijk emoji’s van gewone appels die je kunt gebruiken. En een andere optie is om een plaatje van het Apple-logo te sturen. Maar het is natuurlijk veel makkelijker om de beschikking te hebben over een Apple-emoji.

Wij laten zien hoe je makkelijk een Apple-logo op je iPhone naar je vrienden kunt sturen, net als een echte emoji. Je maakt daarbij gebruik van de functie tekstvervanging.

tekstvervanging apple logo

Zo kun je een Apple-emoji sturen op je iPhone

  1. Tik op ‘Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > Tekstvervanging’.

  2. Tik rechtsboven op het plusteken en kopieer het Apple-logo dat je onder dit stappenplan ziet;

  3. Plak het logo achter ‘Zin’ en vul bij trefwoord een korte tekenreeks in die je gebruikt om de emoji te plaatsen (in ons voorbeeld is dat: aplo);

  4. Tik op ‘Bewaar’ om de tekstvervanging op te slaan.

Dit is het Apple-logo dat je moet plakken bij de tekstvervanging: .

Het is we goed om te weten dat het logo niet op elk platform werkt. Zo kan het gebeuren dat het Apple-logo bij iemand met een Android-telefoon als een vraagteken verschijnt. Tussen Apple-gebruikers op iPhone, iPad en Mac werkt deze Apple-emoji wel altijd.

Wanneer je meerdere Apple-apparaten hebt (en ingelogd bent met hetzelfde account), kun je de ingestelde tekstvervanging op alles gebruiken. Dus ook op je iPad en Mac.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu