Zo geeft iOS 9.2 je meer controle over de appkiezer
Wouter Nijsen

Door een simpele truc krijg je meer controle over de appkiezer in iOS 9.2. We laten zien hoe het werkt.

Appkiezer in iOS 9.2

De iOS 9.2-update is nu een aantal weken beschikbaar en staat vooral in het teken van bugfixes. Dat betekent echter niet dat de update geen nieuwe functies bevat. Zo werd Mail Drop toegevoegd om makkelijker grote bestanden te mailen. Wat de meeste mensen niet zullen weten, is dat je door een optie meer controle krijgt over de appkiezer.

appkiezer in ios 9.2De appkiezer werd met iOS 9 compleet vernieuwd en toont apps als tabbladen naast elkaar. Dit oogt overzichtelijker, maar heeft als nadeel dat je makkelijk langs de gewenste app swipet. Door een optie te activeren, kun je dit voorkomen. Volg hiervoor de onderstaande stappen.

  1. Open de Instellingen-app op je iOS-apparaat;
  2. Tik op ‘Algemeen’ en kies vervolgens voor ‘Toegankelijkheid’;
  3. Druk op ‘Verminder beweging’ en activeer de functie door op het schakelaartje te tikken.

Wanneer de Verminder beweging-functie is ingeschakeld, worden in iOS minder animaties en andere effecten gebruikt. Dat merk je wanneer je bijvoorbeeld een app opstart of gebruikmaakt van de appkiezer. Bij laatstgenoemde is het nu mogelijk om één voor één door geopende apps te swipen. Dit maakt multitasken een stukje makkelijker en voorkomt dat je meerdere malen moet vegen om de juiste app te vinden.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.