Tip: zo leeg je de tijdelijke opslag van diverse Apple-apps
Gijs Ettes

Ervaar je problemen met de App Store of weigert de Apple Watch-app dienst? Dan kun je met een handig trucje de tijdelijke opslag legen, waardoor de apps in veel gevallen weer naar behoren werken.

Tijdelijke opslag legen

Net als bij Safari kun je ook de cache (tijdelijke opslag) van de App Store, Apple Watch-app, iTunes Store of iBooks wissen. Bij eerstgenoemde app ga je hiervoor naar ‘Instellingen > Safari’ en tik je op ‘Wis geschiedenis en websitedata’. Bij de andere apps moet je een trucje uitvoeren om hetzelfde te bewerkstelligen.

Open bijvoorbeeld de App Store en druk tien maal achterelkaar op dezelfde knop (Uitgelicht, Hitlijsten, Ontdek, Zoek of Updates) onderaan beeld. Vervolgens zal het beeld even wit oplichten, waarna alle tijdelijke gegevens worden gewist en de app wordt ververst. Je ziet nu de meest recente versie van de applicatie en hij zou weer naar behoren moeten werken.

tijdelijke opslag legen

Mocht je nog steeds problemen ervaren, dan kan het slim zijn om je iPhone of iPad te herstarten. Het werkgeheugen van je toestel wordt dan vrijgemaakt, wat een positieve invloed heeft op de snelheid ervan. Lees ook 8 trucs om je iOS-toestel sneller te maken.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.