De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Tip: zo leeg je de tijdelijke opslag van diverse Apple-apps

Gijs Ettes
4 januari 2016, 9:36
1 min leestijd
Tip: zo leeg je de tijdelijke opslag van diverse Apple-apps

Ervaar je problemen met de App Store of weigert de Apple Watch-app dienst? Dan kun je met een handig trucje de tijdelijke opslag legen, waardoor de apps in veel gevallen weer naar behoren werken.

Lees verder na de advertentie.

Tijdelijke opslag legen

Net als bij Safari kun je ook de cache (tijdelijke opslag) van de App Store, Apple Watch-app, iTunes Store of iBooks wissen. Bij eerstgenoemde app ga je hiervoor naar ‘Instellingen > Safari’ en tik je op ‘Wis geschiedenis en websitedata’. Bij de andere apps moet je een trucje uitvoeren om hetzelfde te bewerkstelligen.

Open bijvoorbeeld de App Store en druk tien maal achterelkaar op dezelfde knop (Uitgelicht, Hitlijsten, Ontdek, Zoek of Updates) onderaan beeld. Vervolgens zal het beeld even wit oplichten, waarna alle tijdelijke gegevens worden gewist en de app wordt ververst. Je ziet nu de meest recente versie van de applicatie en hij zou weer naar behoren moeten werken.

tijdelijke opslag legen

Mocht je nog steeds problemen ervaren, dan kan het slim zijn om je iPhone of iPad te herstarten. Het werkgeheugen van je toestel wordt dan vrijgemaakt, wat een positieve invloed heeft op de snelheid ervan. Lees ook 8 trucs om je iOS-toestel sneller te maken.

Via: @zadr
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu