Een App Store-recensie als nuttig of niet nuttig markeren, zo doe je dat

Lars Paijmans
31 maart 2017, 10:13
2 min leestijd
Een App Store-recensie als nuttig of niet nuttig markeren, zo doe je dat

Met de komst van iOS 10.3 is de App Store ongemerkt ook op de schop gegaan. Voortaan kun je App Store recensies markeren, zodat de nuttige reviews hoger komen te staan en de overbodige weg worden gelaten. Zo kun je een App Store recensie markeren.

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je een App Store recensie markeren

Na het installeren van iOS 10.3 is er het nodige veranderd in de App Store. Dit zie je niet direct als je de appwinkel van Apple opent, maar komt vooral in beeld als je bij de App Store recensies gaat kijken.

App Store recensie markeren

Hier kunnen app-ontwikkelaars direct reageren op feedback van gebruikers. Handig als er een 1-ster beoordeling gegeven wordt voor een bug die inmiddels opgelost is, of die te maken heeft met een fout van de gebruiker.

Maak de App Store beter

Ook jij als app-gebruiker kan een steentje bijdragen om de App Store beter en nuttiger te maken. Dit doe je door een App Store recensie te markeren als nuttig of juist als niet nuttig. Ook kun je een recensie markeren als deze aanstootgevend materiaal, spam of een ander onderwerp bevat. Je gebruikt deze App Store markeringen als volgt:

  1. Open de App Store en kies een app uit
  2. Tik op Recensies en kies huidige versie of alle versies
  3. Druk een recensie die je wilt markeren stevig in met 3D Touch (of houd hem ingedrukt als je apparaat geen 3D Touch heeft)
  4. Kies of je een optie als Nuttig of Niet Nuttig wilt markeren. Of meld een probleem.

Op deze manier komen de goed gewaardeerde recensies automatisch bovenaan te staan, terwijl overbodige reacties van gebruikers naar de onderkant van de lijst verdwijnen. Dit moet er uiteindelijk voor zorgen dat je als gebruiker sneller kunt zien hoe goed een app is, in plaats van dat je alleen de meest recente beoordeling te zien krijgt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu