Tip: in 4 stappen een App Store & iTunes-kaart inwisselen

Wouter Nijsen
2 januari 2019, 13:01
2 min leestijd
Tip: in 4 stappen een App Store & iTunes-kaart inwisselen

Heb je een App Store- of iTunes-kaart gekregen of gekocht en wil je weten hoe je deze moet inwisselen? In deze tip zetten we de verschillende manieren waarop je dit kunt doen, op een rijtje. Lees gauw verder!

Zo kun je een App Store- of iTunes-kaart inwisselen

Heb je met de feestdagen een App Store– of iTunes-cadeaubon gekregen of gekocht? Dan wil je vast weten hoe je het tegoed kunt toevoegen aan je Apple ID, zodat je er vervolgens aankopen mee kunt doen.

App Store-tegoed gebruik je om betaalde apps of games binnen te halen, maar het geld is ook beschikbaar om bijvoorbeeld je iCloud-opslag uit te breiden. Het handige is dat je niet met iDeal of PayPal in de weer hoeft om in de App Store te betalen, maar je gewoon een ‘prepaidkaart’ gebruikt.

Pak de App Store & iTunes-cadeaubon erbij en kras de 16 cijferige-code op de achterkant open. Doorloop vervolgens de volgende stappen op je iPhone of iPad:

  1. Open de App Store op je iOS-apparaat en tik bij het ‘Vandaag’-tabblad op je foto (of standaard avatar) rechtsboven;
  2. Vervolgens zie je de optie ‘wissel cadeaubon of code’ in. Tik hierop;
  3. Hierna kun je de code op twee manieren invoeren: handmatig of met de camera van je iPhone of iPad. Dat laatste is logischerwijs een stuk handiger en sneller;
  4. Vervolgens wordt de code geverifieerd en moet je op ‘Gereed’ drukken, waarna het tegoed aan je Apple ID wordt toegevoegd.

Inwisselen via je Mac of pc

En meer hoef je niet te doen! Het tegoed staat nu op je Apple ID en kan dus gebruikt worden voor App Store-aankopen, iCloud-opslag en meer. Overigens kun je App Store & iTunes-kaarten ook via je Mac of pc inwisselen. Gebruik je een Windows-computer, zorg dan wel dat je iTunes hebt geïnstalleerd en volg vervolgens onderstaande stappen.

  1. Open de iTunes- of App Store-applicatie op je Mac, of start iTunes op je pc;
  2. In de App Store moet je eerst inloggen met je Apple ID, waarna je linksonder op je naam moet klikken. Je ziet dan rechtsboven de optie ‘Wissel cadeaubon in’ verschijnen;
  3. Gebruik je iTunes, ga dan naar ‘Account > Wissel in’ en log vervolgens in met je Apple ID;
  4. Doorloop tot slot de stappen om het tegoed toe te voegen aan je account.

Lees ook: zo kun je met iDeal in de App Store en iTunes betalen

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's