Zo ontvang je een App Store-bericht als er nieuwe app verschijnt

9 september 2016, 15:10
1 min leestijd
Zo ontvang je een App Store-bericht als er nieuwe app verschijnt

Als je niet kunt wachten tot een specifieke iOS-app uitkomt, kun je nu heel gemakkelijk een melding ontvangen zodra je de app of game uit de App Store kunt plukken. We laten zien hoe dit App Store-bericht werkt.

Lees verder na de advertentie.

Zo ontvang je een App Store bericht

Apple onthulde de nieuwe functie tegelijk met Super Mario Run, de eerste mobiele game van Nintendo met Mario in de hoofdrol. Hoewel deze game pas in december 2016 te spelen is, staat het spel al wel in de App Store. Deze App Store-pagina is anders dan alle andere pagina’s die we tot nu toe gezien hebben. Zo staat er geen prijs bij en is er een ‘Bericht’ knop op de plaats van de downloadknop te vinden.

Zodra je deze knop indrukt, verschijnt er een nieuwe melding in beeld met de tekst ‘Succes. We laten je het weten wanneer Super Mario Run beschikbaar is’. Hierdoor krijg je op de dag van de release direct een melding binnen dat je Super Mario Run kunt downloaden.

App Store pre-orders mogelijk gemaakt

Hierdoor heeft Apple in feite een manier toegevoegd aan de App Store om nieuwe apps te ‘pre-orderen’. Goed nieuws voor ontwikkelaars, die hierdoor al voordat hun app uitkomt kunnen beginnen met de marketing in de App Store. Het is nog niet duidelijk of deze meldingfunctie voor alle iOS-apps beschikbaar komt, of dat Apple zelf beslist of apps belangrijk genoeg hiervoor zijn.

Lees het laatste nieuws over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu