Zo ontvang je een App Store-bericht als er nieuwe app verschijnt
Lars Paymans

Als je niet kunt wachten tot een specifieke iOS-app uitkomt, kun je nu heel gemakkelijk een melding ontvangen zodra je de app of game uit de App Store kunt plukken. We laten zien hoe dit App Store-bericht werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo ontvang je een App Store bericht

Apple onthulde de nieuwe functie tegelijk met Super Mario Run, de eerste mobiele game van Nintendo met Mario in de hoofdrol. Hoewel deze game pas in december 2016 te spelen is, staat het spel al wel in de App Store. Deze App Store-pagina is anders dan alle andere pagina’s die we tot nu toe gezien hebben. Zo staat er geen prijs bij en is er een ‘Bericht’ knop op de plaats van de downloadknop te vinden.

Zodra je deze knop indrukt, verschijnt er een nieuwe melding in beeld met de tekst ‘Succes. We laten je het weten wanneer Super Mario Run beschikbaar is’. Hierdoor krijg je op de dag van de release direct een melding binnen dat je Super Mario Run kunt downloaden.

App Store pre-orders mogelijk gemaakt

Hierdoor heeft Apple in feite een manier toegevoegd aan de App Store om nieuwe apps te ‘pre-orderen’. Goed nieuws voor ontwikkelaars, die hierdoor al voordat hun app uitkomt kunnen beginnen met de marketing in de App Store. Het is nog niet duidelijk of deze meldingfunctie voor alle iOS-apps beschikbaar komt, of dat Apple zelf beslist of apps belangrijk genoeg hiervoor zijn.

Lees het laatste nieuws over de App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.