Alle vensters van één app bekijken: zo werkt App Exposé op de iPad
Michel van 't Klaphek

Heb je meerdere vensters openstaan in Safari en ben je de draad kwijt? App Exposé zorgt voor overzicht door alle vensters van een specifieke app naast elkaar te tonen. Zo werkt de unieke iPadOS-functie.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

App Exposé op iPadOS: zo krijg je overzicht

Split View, Slide Over en Beeld in Beeld: multitasken gaat de iPad prima af. Wanneer je door alle openstaande apps de bomen door het bos niet meer ziet, komt App Exposé van pas. Deze nieuwe functie van iPadOS opent namelijk alle openstaande vensters van een app in een handig overzicht. Zo werkt App Exposé:

  1. Activeer de Dock, of ga naar het beginscherm;
  2. Houd je vinger eventjes op de app waarvoor je App Exposé wil openen;
  3. Tik in het nieuw verschenen venster op ‘Toon alle vensters’.

app exposé ipados

Vervolgens worden alle openstaande vensters van deze app op overzichtelijke wijze naast elkaar getoond. Ook vensters die via Slide Over en Split Screen zijn geopend, worden weergeven. Wanneer je veel vensters open hebt staan, kun je erdoor heen scrollen door naar links en rechts te vegen.


Tik op één van deze previews om het betreffende venster op het volledige scherm van je iPad te weergeven. De snelste manier om App Exposé te starten is vanuit de Dock. Leg hiervoor even je vinger op de rand van het iPad-scherm aan de onderkant en selecteer het app-icoon.

Ook interessant: Sidecar in macOS Catalina en iPadOS: zo werkt het

Over iPadOS

Met iPadOS heeft de iPad zijn eigen unieke besturingssysteem gekregen. De tablet schuift hiermee meer op richting de Mac. Zo is onder meer de Bestanden-app vernieuwd en de Herinneringen-app in een fris jasje gestoken. Ook kun je nu een stuk beter multitasken en werken professionele diensten als WeTransfer en WordPress in Safari.

Meer over iPadOS

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.