De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Tip: zo doe je iemand iTunes tegoed of een app cadeau

Gijs Ettes
12 juni 2014, 15:45
1 min leestijd

In sommige gevallen kan het behoorlijk lastig zijn om voor een vriend(in), echtgenoot, familielid of kennis geschikt cadeau te vinden. Is de jarige een enorme Apple-fan of heeft hij of zij een iPhone of iPad, dan kun je ervoor kiezen om iTunes tegoed of een app cadeau te doen. Dit gaat heel eenvoudig via de App Store-app op je smartphone of tablet.

Lees verder na de advertentie.

App cadeau doen

app cadeau doen

Een app cadeau doen is erg eenvoudig en kan gewoon vanaf je iPhone of iPad. Open de App Store, zoek de gewenste app en tik op het icoontje rechtsboven dat is te herkennen aan het vierkant met pijltje.

Kies vervolgens voor de optie ‘Cadeau’, vul het e-mailadres van de ontvanger in (en eventueel een leuke boodschap) en vervolgens wanneer het cadeau bezorgd moet worden. Op dezelfde wijze kun je ook muziekalbums, audioboeken en films cadeau doen.

iTunes tegoed cadeau doen

Daarnaast kun je ervoor kiezen om iTunes tegoed cadeau te doen. Ook dit kan vanaf je iOS-apparaat door helemaal omlaag te scrollen op de hoofdpagina van de App Store.

Tik op ‘Stuur Cadeau’, log in met je Apple ID en voer het e-mailadres van de persoon die je het tegoed cadeau wilt doen. Kies het juiste bedrag, voeg een bericht toe en bepaal op welke dag het cadeau verzonden moet worden. Tik vervolgens op ‘Koop’ en kies ‘Koop’ om te bevestigen. Simpel en snel!

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste iOS tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu