Gijs Ettes

In sommige gevallen kan het behoorlijk lastig zijn om voor een vriend(in), echtgenoot, familielid of kennis geschikt cadeau te vinden. Is de jarige een enorme Apple-fan of heeft hij of zij een iPhone of iPad, dan kun je ervoor kiezen om iTunes tegoed of een app cadeau te doen. Dit gaat heel eenvoudig via de App Store-app op je smartphone of tablet.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

App cadeau doen

app cadeau doenEen app cadeau doen is erg eenvoudig en kan gewoon vanaf je iPhone of iPad. Open de App Store, zoek de gewenste app en tik op het icoontje rechtsboven dat is te herkennen aan het vierkant met pijltje.

Kies vervolgens voor de optie ‘Cadeau’, vul het e-mailadres van de ontvanger in (en eventueel een leuke boodschap) en vervolgens wanneer het cadeau bezorgd moet worden. Op dezelfde wijze kun je ook muziekalbums, audioboeken en films cadeau doen.

iTunes tegoed cadeau doen

Daarnaast kun je ervoor kiezen om iTunes tegoed cadeau te doen. Ook dit kan vanaf je iOS-apparaat door helemaal omlaag te scrollen op de hoofdpagina van de App Store.

Tik op ‘Stuur Cadeau’, log in met je Apple ID en voer het e-mailadres van de persoon die je het tegoed cadeau wilt doen. Kies het juiste bedrag, voeg een bericht toe en bepaal op welke dag het cadeau verzonden moet worden. Tik vervolgens op ‘Koop’ en kies ‘Koop’ om te bevestigen. Simpel en snel!

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met de beste iOS tips!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.