Last van anonieme bellers? Dit moet je doen

Piet-Jan Lentjes
19 juli 2023, 8:46
2 min leestijd
Last van anonieme bellers? Dit moet je doen

Iedereen heeft er wel eens last van: word je gebeld door een onbekend nummer en als je opneemt is het vaak een gesprek waar je helemaal niet op zit te wachten. Wij vertellen wat je het beste kunt doen om anonieme bellers te blokkeren.

Lees verder na de advertentie.

Anonieme bellers blokkeren op je iPhone

Heb je helemaal genoeg van anonieme bellers op je iPhone? Vooral als ze blijven proberen om je te bereiken wordt het al snel heel erg vervelend. Op de iPhone heb je dan een paar dingen die je kunt doen. Hopelijk heb je er dan een stuk minder last van.

Anonieme beller

1. Alle anonieme bellers blokkeren

Op de iPhone kun je anonieme bellers blokkeren. Het is alleen niet mogelijk om een specifieke anonieme beller te blokkeren. Je hebt dus alleen de optie om ze allemaal stil te houden. Dat doe je op de volgende manier.

Anonieme bellers blokkeren op iPhone

  1. Tik op ‘Instellingen’;

  2. Scrol naar beneden en tik op ‘Telefoon’.;

  3. Tik op ‘Houd onbekende bellers stil’;

  4. Zet de schuifknop bij ‘Houd onbekende bellers stil’ op aan;

Oproepen van onbekende nummers worden hiermee stilgehouden, naar voicemail gestuurd en weergegeven in ‘Recent’. De iPhone blijft nog wel overgaan voor inkomende oproepen van je contactpersonen, personen die je hebt gebeld en oproepen via Siri-suggesties.

2. Specifieke anonieme bellers weren op iPhone

Een specifiek anoniem nummer blokkeren is niet zomaar mogelijk. Om dit te doen, moet je contact opnemen met je provider en vragen om een onderzoek te starten. Houd er rekening mee dat ze niet zomaar actie ondernemen. Meestal zullen ze alleen optreden als je herhaaldelijk lastiggevallen wordt.

Meerdere providers hebben daarvoor een speciaal formulier op de website staan (KPNTele2T-Mobile en Vodafone). Je moet een aantal vragen invullen en noteren op welke momenten je werd lastig gevallen. Kan je provider achterhalen wie deze anonieme beller op je iPhone is, dan zullen hem of haar verzoeken om te stoppen met dit gedrag.

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu