Animoji omzetten naar gifs met Workflow: zo doe je dat

24 juli 2018, 14:00
2 min leestijd
Animoji omzetten naar gifs met Workflow: zo doe je dat

Een Animoji als gif delen heeft zo zijn voordelen. Helaas ondersteunt Apple deze optie niet, maar kun je met een kleine omweg deze functie wel toevoegen. We laten zien hoe het werkt.

Een Animoji gif maken, zo doe je dat

Een Animoji versturen met muziek op de achtergrond is leuk, maar soms heb je geen geluid nodig voor het bericht dat je wil overbrengen. In dat geval is een gif handiger dan een video, bijvoorbeeld omdat een gifje automatisch wordt afgespeeld en minder data verbruikt.

Het enige wat je nodig hebt (naast een iPhone X) is de Workflow-app. Met deze app (die Apple onlangs overnam) kun je bepaalde taken van je iPhone automatiseren. Hierdoor hoef jij niet steeds een video naar een gif-bestand om te zetten, dat doet Workflow voor je. Als je Workflow geïnstalleerd hebt (via deze link) kun je aan de slag.

Lees ook: 8 Workflow-tips voor je iPhone: automatiseren kun je leren

Animoji gif maken

Stap 1: Neem een Animoji-video op

Omdat Apple de geanimeerde emoji in iMessage heeft gestopt, zul je hier de video eerst op moeten nemen zoals je dat altijd doet. Ben je tevreden met het resultaat, houd het filmpje dan ingedrukt om hem op te slaan in je Filmrol.

Stap 2: Voeg de juiste Workflow toe aan de app

Open nu de Workflow-app. Tik op ‘Gallery’ en vervolgens op het vergrootglas om de zoekfunctie te openen. Vul hier ‘Convert Animoji To GIF’ in als zoekterm. Als het goed is verschijnt nu de correcte Workflow in beeld. Tik erop om deze toe te voegen. Kun je de Workflow niet vinden? Dan kun je ook alle stappen in het bovenstaande screenshot handmatig invullen.

Stap 3: Gebruik de Workflow om een gif te maken

Open Workflow en zoek de zojuist toegevoegde Workflow op in het overzicht. Tik op de Play-knop om hem te starten. Vervolgens verschijnt er een scherm die je vraagt om een Animoji-video te kiezen. Kies het filmpje dat je zojuist opgeslagen hebt in je camerarol en laat de app de rest doen. Het resultaat is een gif-bestand van een Animoji die je gemakkelijk kunt delen met anderen.

Lees ook: Zo neem je langere Animoji-filmpjes dan tien seconden op

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu