Zo draai je in 4 stappen Android-apps op je Mac of pc

Gijs Ettes
3 april 2015, 15:07
1 min leestijd
Zo draai je in 4 stappen Android-apps op je Mac of pc

Android-apps zul je niet zo gauw werkend krijgen op een iPhone of iPad, maar wist je dat je dit soort apps wel in de browser van je Mac kunt draaien? We laten je stapsgewijs zien hoe je dit doet en wat je nodig hebt.

Lees verder na de advertentie.

Android-apps op je Mac: zo doe je dat

android-apps op je mac

Afgelopen september lanceerde Google ARC, het zogenoemde ‘App Runtime for Chrome’ waarmee ontwikkelaars hun Android-apps zo optimaliseren dat ze te gebruiken zijn op andere platformen, zoals Mac, Windows en Linux. Applicaties worden met ARC omgezet naar een Chrome-app, die vervolgens uit de Chrome Web Store gedownload kan worden.

Dankzij de Chrome-extensie ARC Welder kun je nu Android-apps in de desktopversie van Chrome draaien. ARC Welder is in principe gericht op ontwikkelaars, maar ook voor normale gebruikers te installeren. Door onderstaande stappen te doorlopen, kun jij ook Android-apps op je Mac of pc draaien.

  1. Download en installeer de ARC Welder-extensie voor Chrome via deze link;
  2. Open de Apps-tab in Chrome en kies voor ARC Welder. Hierna selecteer je het apk-bestand (installatiebestand) van de app die je wilt opstarten;
  3. Vervolgens heb je de mogelijkheid om een aantal zaken aan te passen. Zo kun je kiezen in welk formaat de app getoond moet worden en of je het beeld wilt draaien;
  4. Klik tot slot op ‘Launch App’ om de Android-app te starten.

Android-apps op je Mac of pc draaien is eenvoudig, maar helaas kan Arc Welder nog niet met alle apps uit Google Play overweg. Ook kan het voorkomen dat apk-bestanden opeens worden verwijderd. Verder werken apps die gebruikmaken van multitouch nog niet optimaal, omdat je gebonden bent aan de muis of trackpad van je computer.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu