Ander Apple ID instellen

Apps van anderen gratis op je iPhone installeren is officieel natuurlijk niet de bedoeling, maar gelukkig wel mogelijk als je tijdelijk een ander Apple ID instelt. Hieronder lees je hoe.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Als je de app collectie van anderen in wilt zien, heb je allereerst zijn of haar Apple ID en wachtwoord nodig – en, misschien overbodig om te zeggen, natuurlijk toestemming om deze te gebruiken.

ander Apple id

Ga vervolgens naar de App Store app, naar het tabblad Uitgelicht, en scroll naar beneden. Tik daar vervolgens op je Apple ID, en log uit. Daarna tik je in hetzelfde scherm op Log in, en vul je de gegevens van een ander Apple ID in. Log daarna in.

Ander Apple ID bespaart je flink wat geld

Als je nu naar het tabblad Updates gaat, en op die pagina op Aankopen tikt, kun je de app verzameling van degene van wie het Apple ID is, inzien en apps naar keuze installeren. Zeker bij wat duurdere apps is dit een handig trucje om wat geld te besparen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.