De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Zo download je Amerikaanse iOS-apps uit de App Store

Lars Paijmans
20 maart 2018, 16:24
3 min leestijd
Zo download je Amerikaanse iOS-apps uit de App Store

Wil je apps al downloaden die nog niet in Nederland uit zijn, maar bijvoorbeeld wel in de Verenigde Staten? In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Amerikaanse apps downloaden

Over het algemeen is het vrij goed geregeld met de App Store wat betreft wereldwijde releases, maar soms worden apps eerst uitgebracht in enkele landen. Dat kan om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat de app nog niet is gelokaliseerd of dat het een dienst betreft die hier nog niet is uitgerold. Het kan ook om een softlaunch gaan bij wijze van test, die pas later in andere landen wordt uitgerold.

Dit soort apps kun je echter wel installeren op je telefoon, alleen wel met een buitenlandse Apple ID. Hieronder leggen we hoe je dat doet.

Buitenlandse apps gratis downloaden

Wil je alleen gratis apps downloaden, dan heb je geen buitenlandse creditcard nodig. In onderstaand stappenplan leggen we uit hoe je een Amerikaans account maakt, maar het werkt ook met andere landen. In de meeste gevallen heb je aan een Amerikaanse en Nederlandse account echter genoeg om bijna alle apps te kunnen downloaden.

Zo maak je een buitenlands Apple ID aan

  1. Ga naar Apples Apple ID-pagina (link) en klik op ‘Create your Apple ID’
  2. Vul op het volgende scherm je gegevens in en kies United States als land
  3. Nu is het zaak een e-mailadres en wachtwoord in te vullen, deze mag niet gekoppeld zijn aan een Apple ID. Daarna beantwoord je de beveiligingsvragen en vul je een geboortedatum in;
  4. Bij het volgende scherm kies je onder Payment Type voor ‘None’;
  5. Vul vervolgens naam en adres in, bij een buitenlands account moet je een adres zoeken in het betreffende land, bijvoorbeeld een restaurant of hoofdkantoor;
  6. Heb je alles ingevuld, dan ga je verder en bevestig je het account via de link in je mailbox.

Nu heb je een nieuw account gemaakt. Daarmee kun je op je iOS-apparaat inloggen via ‘Instellingen > iTunes en App Store > Apple ID’. Tik op ‘Log uit’ en log in met je andere account. Vervolgens ga je naar de App Store om gratis apps uit het buitenland te downloaden. Die blijven zelfs werken als je teruggaat naar je reguliere account.

Betaalde apps downloaden

Wil je een app kopen die geld kost, dan kan dat eveneens via de buitenlandse App Store. Normaal gesproken doe je dat dan met een buitenlandse creditcard, want een Nederlandse wordt niet geaccepteerd. Heb je die niet, dan zul je het met buitenlands iTunes-tegoed moeten doen.

Cadeaukaarten van iTunes (voor je land naar keuze) vind je op verschillende websites. Wil je een Amerikaanse app kopen, dan heb je dus wel Amerikaans tegoed nodig. Dat verkrijg je via een Amerikaanse Apple Store of via handelaren op het internet. Zo zijn er tegoedkaarten via eBay te vinden. Pas daarmee wel op dat je niet opgelicht wordt.

code inwisselen

Tegoed invoeren kan via iTunes. Je kiest dan helemaal onder in de app voor ‘Redeem’ (onder Manage). Vervolgens voer je de code in en kun je aankopen doen.

Lees meer over de App Store

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu