Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Een AirPods-update installeren: zo doe je dat via je iPhone

Lars Paijmans
6 februari 2017, 13:21
2 min leestijd
Een AirPods-update installeren: zo doe je dat via je iPhone

Apple heeft onlangs haar eerste update voor de AirPods uitgebracht. Maar hoe installeer je deze op de draadloze oordopjes? iPhoned laat zien hoe een AirPods update installeren in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

AirPods update installeren

Als Apple een update voor de AirPods uitbrengt, hoef je hier niets van te merken. Normaal gesproken kan deze update namelijk volledig op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd worden, zonder dat jij hier iets van merkt.

Mocht dit echter fout gaan, dan kun je ook handmatig de nieuwe versie downloaden en installeren. Voordat je hiermee begint, is het slim om eerst te controleren welke firmwareversie er op je AirPods draaien. Voor zowel het checken hiervan als het installeren van de update heb je de gekoppelde iPhone nodig, aangezien AirPods geen wifi-chip hebben waarmee ze updates zelf kunnen binnenhalen.

AirPods update installeren

Een AirPods update installeren, zo doe je dat

  1. Ga naar Instellingen -> Algemeen -> Info -> AirPods en check de huidige firmware-versie;
  2. Controleer of je AirPods verbonden zijn met je iPhone. Bekijk het Bedieningspaneel door van onder naar boven te vegen over je scherm;
  3. Schakel wifi en bluetooth in;
  4. Plaats de AirPods in het oplaaddoosje en sluit het deksel;
  5. Verbind het doosje met een usb-kabel aan een oplader of je computer;
  6. Zorg dat je iPhone in de buurt is van de AirPods en wacht een kwartier om de update te downloaden en installeren.

Als het goed is, moet je nu de meest recente versie van de AirPods-firmware geïnstalleerd hebben. Dit kun je gemakkelijk checken door de eerste stap opnieuw te doorlopen. De AirPods verschijnen alleen in dit rijtje als ze verbonden zijn met je iPhone. Apple heeft de optie om AirPods te updaten toegevoegd zodat ze naderhand bugs kunnen oplossen. Geen overbodige luxe, want sinds de komst van de draadloze oordopjes zijn er al verschillende bugs ontdekt. Zonder terug te gaan naar een Apple Store kunnen deze gelukkig vaak softwarematig worden opgelost.

Lees het laatste nieuws over AirPods

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu