Live Listen: Zo verander je AirPods in een gehoorapparaat

29 augustus 2019, 13:01
2 min leestijd
Live Listen: Zo verander je AirPods in een gehoorapparaat

Sinds iOS 12 hebben de AirPods er een nuttige nieuwe functie bij: met de Live Listen-functie verander je de oordopjes in een gehoorapparaat. Wij laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Zo activeer je de AirPods gehoorapparaat-functie

Met Live Listen zet Apple opnieuw een mooie stap op het gebied van Toegankelijkheid. Met Live Listen kun je de draadloze oordopjes veranderen in een gehoorapparaat, door de microfoon van een gekoppelde iPhone of iPad te gebruiken.

AirPods gehoorapparaat

Zodra je de functie via onderstaande stappen aangezet hebt, kun je het heel snel activeren via het Bedieningspaneel op een iPhone of iPad.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Bedieningspaneel’;
  3. Kies ‘Pas regelaars aan’;
  4. Tik op het groene plusje voor ‘Horen’.

Als je nu het Bedieningspaneel opent, kun je op het oortje tikken om Live Listen te activeren. Op het scherm verschijnt nu een kader, waarin je ziet welk apparaat gekoppeld is en hoeveel geluid  wordt opgevangen. Met de volumeknoppen van de iPhone of iPad kun je het geluid harder of zachter zetten.

Zo komt het van pas

Dat komt voor mensen met gehoorproblemen op allerlei manieren van pas. Zo kun je de iPhone bij iemand leggen waar je mee praat, zodat de AirPods het geluid van zijn of haar stem versterken.

Een andere tip is om de iPhone bij een tv te leggen, zodat je het geluid goed kunt horen zonder het volume helemaal open te gooien. Dat komt bijvoorbeeld van pas als je tv kijkt met mensen die geen gehoorprobleem hebben, en waarvoor een minder hoog volume genoeg is.

Ook voor mensen zonder gehoorproblemen kan Live Listen soms een handig hulpmiddel zijn. Leg je iPhone bijvoorbeeld in de kamer van je slapende kind en gebruik de AirPods als een babyfoon als je er even geen voor handen hebt. Live Listen is beschikbaar voor alle apparaten die iOS 12 ondersteunen.

Meer weten over toegankelijkheid?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu