Tip: AirPods delen om samen muziek te luisteren, zo doe je dat
Lars Paymans

Samen naar muziek luisteren of een film kijken met een setje AirPods? Door een instelling aan te passen, kun je allebei alles horen met maar één oordopje in.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo kun je AirPods delen met iemand anders

Je kunt natuurlijk gewoon een AirPod aan iemand anders geven en tegelijk muziek luisteren. Het probleem is in dat geval dat AirPods standaard stereogeluid geven, waardoor het linker oordopje ander geluid laat horen dan de rechter.

Gelukkig kun je dit snel oplossen door de geluidsinstellingen van stereo naar mono te wijzigen. Dat doe je als volgt.

AirPods delen

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Toegankelijkheid’;
  4. Zet de schakelaar achter ‘Monogeluid’ op groen.

Zodra je dit doet, laten de twee AirPods exact hetzelfde geluid horen, zodat ze een stuk beter geschikt zijn om te delen met iemand anders. Deze tip is natuurlijk ook toepasbaar voor andere oordopjes, maar omdat er aan AirPods geen kabeltje zit, zijn ze een stuk beter geschikt om ze met iemand anders uit te wisselen.

Bonustip: vergeet het monogeluid niet om te wisselen naar stereo zodra je klaar bent met het delen van de oordopjes. In stereo klinkt je geluid namelijk een stuk voller en beter. Dit doe je door de bovenstaande instellingen opnieuw te doorlopen. Op zoek naar meer handige tips voor je AirPods? Dan ben je bij iPhoned aan het juiste adres.

Lees ook: 7 handige AirPods-tips om in je oren te knopen

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.