De beste tips voor als je AirPods niet in je oren blijven zitten

13 maart 2024, 16:00
3 min leestijd
De beste tips voor als je AirPods niet in je oren blijven zitten

Wat kun je doen als je AirPods niet goed passen of zelfs niet in je oren blijven zitten? We hebben vijf potentiële oplossingen voor je!

Lees verder na de advertentie.

De beste tips voor als je AirPods niet blijven zitten

Het is een feit dat de vorm van oren voor iedereen uniek is. AirPods zijn dat uiteraard niet, dus er bestaat een zeer reële kans dat ze niet goed in je oren passen en misschien zelfs niet eens blijven zitten. Daar bestaan gelukkig verschillende oplossingen voor. Voor normale AirPods, maar ook voor AirPods Pro. We zetten de beste tips voor je op een rij!

Siliconen earcaps

De eenvoudigste en ook goedkoopste oplossing voor het niet blijven zitten van je AirPods, zijn siliconen oortips (ofwel earcaps). Die zijn verkrijgbaar voor alle beschikbare AirPods en in allerlei verschillende kleuren. Ze zijn vaak merkloos en kosten gemiddeld zo’n 5 of 6 euro per setje. Bijkomend voordeel is dat je de AirPods op deze manier ook nog beschermt tegen zweet.

earcaps

Bekijk hier de siliconen earcaps voor AirPods 3

Siliconen oortips met haak

Voor nog meer stevigheid kies je voor siliconen oortips met haak. Je AirPods blijven veel beter op hun plek zitten, omdat de haak achter de rand in het midden van je oor haakt. Ook deze oortips zijn geschikt om je AirPods te beschermen en je betaalt net iets meer voor een paar. Voor 8 euro heb je ze al binnen.

earhooks

Bekijk hier de Kelerino earhook voor AirPods 1 en 2

Sport haken

Deze haken blijven niet midden in je oor hangen, maar gaan er helemaal omheen. Zo weet je echt zeker dat ze niet uit je oren zullen vallen, wat je ook doet. De haken zijn dus ook ideaal als je de AirPods regelmatig draagt tijdens het sporten. Je koopt ze voor nagenoeg dezelfde prijs als de siliconen oortips met haak; je legt ongeveer 7 euro neer voor de haakjes.

airpods blijven zitten

Bekijk hier de Ibly sport hooks voor AirPods 3 en AirPods Pro

Anti-lost strap

Je kunt ook kiezen voor een zogeheten anti-lost strap. Die zorgt er weliswaar niet voor dat je AirPods goed in je oren blijven zitten, maar wel dat je ze veel minder snel kwijtraakt wanneer ze er onverhoopt toch uit vallen. Ze blijven dan namelijk om je nek hangen en zo voorkom je ook dat ze mogelijk kapotvallen. Zo’n anti-lost strap kost rond de 5 euro.

strap

Bekijk hier de Kelerino anti-lost strap voor AirPods 1, 2 en 3

Foam tips

De beste oplossing voor Airpods Pro die niet goed blijven zitten, zijn waarschijnlijk schuimrubberen oortips. Het memoryfoam zorgt ervoor dat de Airpods Pro goed blijven zitten en bovendien schermen ze de gehoorgang beter af dan de siliconen oordopjes, waardoor de ruisonderdrukking beter werkt. Ze zijn met 34 euro wel een stuk duurder dan de andere opties.

airpods blijven zitten

Bekijk hier de Comply foam tips 2.0 voor AirPods Pro

Conclusie: tips als je AirPods niet blijven zitten

Zoals je ziet, kun je van alles proberen om te voorkomen dat je Airpods uit je oren vallen. Het kost je wel wat geld, het ziet er doorgaans niet beter uit en in het ergste geval is het onpraktisch. Toch zijn dit je beste opties als je per se AirPods wilt gebruiken. Indien mogelijk raden we de foam tips aan. Of die er voor jou ook voor zorgen dat je AirPods goed blijven zitten, blijft natuurlijk heel persoonlijk. Dat is uiteindelijk toch een kwestie van uitproberen.

Wil je op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bronnen afbeeldingen: unsplash, bol.com, bol.com, bol.com, bol.com, bol.com
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu