Sommige AirPods-oplaaddoosjes werken niet goed: onze tips

Michel van 't Klaphek
2 april 2019, 10:55
2 min leestijd
Sommige AirPods-oplaaddoosjes werken niet goed: onze tips

Werkt de case van je nieuwe AirPods niet goed met je draadloze oplader? Dan ben je niet de enige. Meerdere mensen klagen over het draadloze oplaaddoosje. Dit kun je doen.

Lees verder na de advertentie.

AirPods 2019 opladen lukt niet: 3 tips

Tegelijk met de tweede generatie AirPods bracht Apple een draadloze oplaadcase uit. Je stopt de oordopjes in dit doosje, waarna je het op een draadloze oplader kunt leggen. Uiteraard was het de bedoeling dat je hiervoor Apples oplaadmat zou gebruiken, maar de AirPower is geannuleerd. Gelukkig zijn er wel een aantal alternatieven voor de AirPower beschikbaar.

airpods 2019

Wanneer je de AirPods 2019 dus draadloos wil opladen, moet je een Qi-oplader van een ander merk aanschaffen, en dit gaat niet bij iedereen zonder problemen. Zo lezen we meerdere klachten op Reddit en het officiële forum van Apple.

Sommige cases laden helemaal niet op, of heel slecht. Bij anderen raakt de accu nooit helemaal vol, maar blijft hij steken op bijvoorbeeld 80 procent. De problemen lijken zich voornamelijk voor te doen bij laders van Mophie en Belkin.

Zo los je het op

Heb jij ook last van een slechte werkende oplaadcase? Dan hebben we een paar tips. Beweeg als eerste de oplaadcase over het oppervlak van je lader en kijk wanneer de AirPods wel opladen, en wanneer niet. Misschien is de spoel van jouw draadloze oplader niet zo groot, waardoor hij geen contact met de case maakt. Het doosje van de oordopjes is relatief klein, en heeft daarom ook een smal punt om de stroom door te begeleiden.

Ten tweede zou het probleem aan het doosje zelf kunnen liggen. Probeer ‘m daarom op meerdere opladers uit, als je in de mogelijkheid bent. Wanneer hij helemaal niet reageert, is de case misschien defect en moet je contact opnemen met Apple.

Tot slot lezen we dat het probleem bij sommige mensen veroorzaakt wordt door (een gebrek aan) afstand. Leg eens een paar memoblaadjes tussen de case en je draadloze oplader, en kijk of het probleem verholpen is. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit werkt, maar sommige mensen geven aan dat hun oplaadprobleem hierdoor opgelost is.

Lees ook: AirPods 2019 teardown: dit zit er in de draadloze oordopjes en oplaadcase

Meer over de AirPods

Bronnen: Reddit, Apple-forum
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu