In 4 stappen reistijden toevoegen aan de Agenda-app
Wouter Nijsen

De standaard Agenda-app van iOS heeft een handige functie waarmee je reistijden tussen afspraken berekent. In deze tip leggen we uit hoe je deze instelt en gebruikt.

Agenda-app reistijden instellen doe je zo

Agenda-app reistijdenMaak je veel gebruik van de standaard Agenda-app van iOS, dan is het een goed idee om te werken met de ingebouwde reistijdfunctie. Dit is handig wanneer je wil weten hoeveel tijd je kwijt bent om bij de volgende afspraak te komen.

Opvallend is echter dat Apple de functie een beetje in de Agenda-app heeft verborgen, waardoor het even zoeken is. Door de onderstaande vier stappen te volgen, weet je precies waar de reistijdfunctie staat en hoe je ‘m instelt.

  1. Open de standaard Agenda-app en kies een dag met een ingeplande afspraak;
  2. Druk nu op de afspraak zelf en tik vervolgens rechtsboven op ‘Wijzig’;
  3. Tik op ‘Reistijd’ en schakel de functie in. Voer hierna je beginlocatie in als ‘Huidige locatie’;
  4. Bepaal of je de loop- of afstand met de auto wilt berekenen. Tik linksboven op ‘Terug’ en tot slot rechtsboven op ‘Gereed’ om de instellingen op te slaan.

Wanneer je nu de Agenda-app opent en op een ingestelde dag tikt, zie je een verwachte reistijd. De functie is vooral handig als je meerdere afspraken op één dag hebt, omdat je zo beter het overzicht bewaart.

Meer lezen? Op onze iPhone tippagina vind je nog veel meer handige tips & tricks!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.