In 7 stappen reistijden toevoegen aan de Agenda-app

Florence Peeters
1 mei 2019, 15:00
2 min leestijd
In 7 stappen reistijden toevoegen aan de Agenda-app

Je iPhone geldt in veel gevallen ook als je persoonlijke agenda. Om zeker te weten dat je op tijd komt bij een afspraak, kun je in de standaard Agenda-app reistijd toevoegen aan je afspraken.

Lees verder na de advertentie.

Reistijd toevoegen aan je afspraken in Agenda

Je weet dat je een afspraak hebt, maar komt er net iets te laat achter dat de reistijd langer is dan je dacht. Zulke momenten voorkom je door ook de reistijd aan een afspraak toe te voegen in de Agenda-app. Zo kom je ook op dagen met een overvolle agenda bij iedere afspraak netjes op tijd. Reistijd toevoegen aan een agendapunt doe je vrij gemakkelijk.

  1. Open de Agenda-app op je iPhone of iPad;
  2. Tik rechtsboven op het plusicoontje om een nieuwe afspraak te maken, of selecteer een bestaande afspraak en tik op ‘Wijzig’ om deze te bewerken;
  3. Druk op de optie ‘Reistijd’ en zet het schuifje erachter op groen;
  4. Kies vervolgens de gewenste tijd hoelang de reis naar de afspraak duurt;
  5. Om een melding te krijgen als je moet vertrekken ga je terug via ‘Wijzig activiteit’;
  6. Tik op ‘Melding’ en selecteer wanneer je een melding wilt krijgen over de afspraak, bijvoorbeeld vijf minuten voordat de reistijd start of als het tijd is om te gaan;
  7. Druk op ‘Gereed’ om de afspraak op te slaan.

Reistijd op locatiebasis

Nog handiger is het om een locatie toe te voegen aan je agenda-activiteit. Dan kun je niet alleen snel een route krijgen door hierop te klikken, maar ook een specifieke reistijd bepalen. Als je eerst de locatie van een afspraak invoert en vervolgens de reistijd toevoegt, krijg je zoals op bovenstaande afbeeldingen te zien is nog drie opties van reistijd om toe te voegen.

Hiervoor voeg je in het menu van reistijd eerst de beginlocatie in. Vervolgens kun je naast de standaard-opties ook kiezen uit locatie-gebaseerde reistijden. Dit is mogelijk per auto, te voet of met het openbaar vervoer.

Deze tijden worden bovendien bepaald aan de hand van de verkeersdrukte op het moment van jouw afspraak. Hierdoor hoef je niet zelf een reistijd in te schatten, met het risico dat je toch langer onderweg bent. Overigens is het op je Mac ook mogelijk om reistijden toe te voegen in de Agenda-app. Dit werkt nagenoeg hetzelfde als in iOS.

Check meer handige agenda-tips

Wil je nog meer uit je agenda halen? Lees dan ook hoe je in zes stappen je agenda deelt met anderen of hoe je een agenda-abonnement kan toevoegen of verwijderen. Neem voor meer tips een kijkje op onze uitgebreide tippagina.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu