Tip: Zet alleen actieve apps in het Mac Dock met deze 4 stappen

Rutger Otto
29 juli 2015, 14:12
2 min leestijd
Tip: Zet alleen actieve apps in het Mac Dock met deze 4 stappen

Het Dock van de Mac onderin beeld kun je naar eigen idee inrichten. Zo kun je er favoriete apps plaatsen of verwijderen. Met deze tip laat je alleen actieve programma’s in het Dock zien.

Lees verder na de advertentie.

Apps in je Mac Dock

Voor veelgebruikers of mensen die er niet teveel aandacht aan besteden, verandert het Dock van de Mac al snel in een grote balk met enorm veel programma’s. Misschien gebruik je er de helft niet eens van, maar vind je het handig om iconen bij de hand te hebben van alles wat je nodig hebt.

Maar misschien vind je het niet erg om een schoon Dock te hebben en open je programma’s op een andere manier. Bijvoorbeeld via de Launchpad of het handige Spotlight (het loepje rechtsboven in beeld), waar je meteen naar een programma kunt zoeken door slechts de eerste paar letters in te typen. Is dat het geval, dan kun je jouw Dock enorm minimaliseren.

Actieve apps in Mac Dock instellen

Het is vrij gemakkelijk om alleen actieve apps in het Dock te tonen, maar je moet wel even weten wat je moet doen en wat de code is. Volg de onderstaande vier stappen om het voor elkaar te krijgen.

  1. Open het programma Terminal;
  2. Typ de volgende commandolijn in het programma (defaults write com.apple.dock static-only -bool TRUE; killall Dock) zonder haakjes en tik op Enter;
  3. Het Dock wordt nu herstart;
  4. Sluit Terminal af.

Programma’s die je niet gebruikt (dus zonder stipje onder het icoon in het Dock) zijn nu verdwenen onderin je scherm.

actieve apps in mac dock

Terug naar normaal

Uiteraard kun je deze wijziging altijd weer ongedaan maken. Ga daarvoor weer naar de Terminal en tik de volgende code in: defaults write com.apple.dock static-only -bool FALSE; killall Dock. Na de Enter komen al je iconen weer terug in het Dock.

Lees het laatste Mac nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu