Zo deel je je aankomsttijd in iOS 13 vanuit Kaarten en CarPlay

Florence Peeters
24 juni 2019, 17:01
3 min leestijd
Zo deel je je aankomsttijd in iOS 13 vanuit Kaarten en CarPlay

Het wordt makkelijker om met anderen te delen wanneer jij op locatie arriveert. In iOS 13 deel je namelijk gemakkelijk je aankomsttijd met contacten vanuit Kaarten of Apple CarPlay. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Je aankomsttijd delen met anderen

Of je nou onderweg bent naar een etentje met vrienden of in de file terechtkomt richting een zakelijke afspraak. Vanaf iOS 13 hoef je anderen geen berichtje meer te sturen hoe laat je ergens aankomt. Je deelt namelijk net zo gemakkelijk automatisch je aankomsttijd met ze.

Deel je jouw route met iemand, dan krijgt diegene automatisch een berichtje waarin de geschatte aankomsttijd staat. Bovendien hoef je je niet druk te maken om vertraging. Ben je wat later, dan stuurt je iPhone vanzelf een bericht met de nieuwe tijd van aankomst.

Zo deel je je aankomsttijd vanaf je iPhone

Jouw aankomsttijd is met meerdere mensen tegelijk te delen. Let daarbij wel op wie je selecteert. Eenmaal verzonden kan het bericht niet meer verwijderd worden. Wel kun je het delen stoppen, zodat mensen geen updates meer krijgen over het tijdstip. Dit doe je door op de foto van een contactpersoon te tikken. Doorloop de volgende stappen om het juist te activeren. Hier heb je uiteraard een iPhone voor nodig die op iOS 13 of nieuwer draait.

aankomsttijd delen
  1. Open de Kaarten-app;
  2. Stel een bestemming in en start de navigatie voor de auto;
  3. Onderin verschijnt een knop met ‘Deel aankomst’ of veeg de onderste balk van de navigatie omhoog om de optie te tonen. Tik hierop;
  4. Tik vervolgens op het ‘Contacten’ en kies iemand uit waarmee je je aankomsttijd wilt delen.

Zit je in de auto en ondersteunt deze Apple CarPlay? Vanaf iOS 13 is het ook mogelijk om vanaf het dashboard van je auto het tijdstip van arriveren door te geven. Dit doe je als volgt.

Je aankomsttijd delen in Apple CarPlay

  1. Start vanuit Kaarten de navigatie naar je eindbestemming;
  2. Tik linksonder op het pijltje naast de aankomsttijd;
  3. Druk vervolgens op ‘Deel aankomst’;
  4. Tik op een van je contacten om te delen.

Waar je op je iPhone uit je volledige vriendenlijst kan kiezen, kun je in CarPlay enkel de meest recente contacten selecteren. Staat degene die je op de hoogte wilt houden er niet tussen? Dan is alsnog je iPhone nodig. Het delen van je aankomsttijd stopt automatisch als je de bestemming hebt bereikt.

Nog niet vlekkeloos

Voorlopig zijn er nog wel een aantal zaken om rekening mee te houden bij deze functie. Zo is deze alleen te activeren als de navigatie voor de auto bedoeld is. Het is dus nog niet mogelijk om routes met het OV of te voet te delen. Het berichtje wordt daarnaast enkel per sms of iMessage verstuurd. Delen via WhatsApp, Telegram of een andere berichtendienst is vooralsnog niet mogelijk.

Het kan zijn dat Apple de functie nog gaat uitbreiden, mogelijk zelfs voor de definitieve release van iOS 13. De update voor je iPhone en iPad is in september beschikbaar. Dan brengt Apple ook updates als macOS Catalina voor de Mac en watchOS 6 voor de Apple Watch uit. Voor een uitgebreide eerste indruk check je de iOS 13 preview of bekijk je de video hieronder.

Bron afbeelding: OneMoreThing
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu