7 tips voor als een app installatie vastloopt

8 augustus 2014, 13:12
2 min leestijd
7 tips voor als een app installatie vastloopt

Last app installatie die tijdens het downloaden blijft hangen? Vervelend, maar niet onoverkoombaar. Met de volgende tips kun je het probleem oplossen.

Lees verder na de advertentie.

1. Check je internetverbinding

Probeer, voordat je iets anders gaat doen, eerst te kijken of je wel connectie hebt met het internet. Linksboven in je scherm kun je zien of je bereik hebt, maar test het ook even door bijvoorbeeld een internetpagina te openen in Safari of door een app als Twitter te verversen. Heb je geen verbinding, repareer dan je wifi of ga naar een plek waar je wel verbinding hebt.

2. Tik op het icoon

Misschien staat de download per ongeluk op pauze. Dat kun je dan verhelpen door simpelweg op het app-icoon te tikken. Zelfs al staat hij niet op pauze, dan kan even tikken soms helpen om een vastgelopen download weer op gang te brengen. Overigens kun je een download zelf altijd pauzeren door erop te tappen.

3. iPhone herstarten

Even je iPhone herstarten wil soms wel eens helpen om een vastgelopen download op gang te helpen. Als een gewone herstart niet werkt, kun je ook een wat hardere reboot proberen: dit doe je door de homebutton en de powerknop tegelijk in te drukken. Doe dit totdat het Apple-logo in beeld verschijnt. Als het app-icoon weg is, kun je proberen hem opnieuw te downloaden uit de App Store.

4. App verwijderen

app installatie verwijder

Vaak wil het niet lukken, maar soms staat iOS toe dat je een app kan verwijderen tijdens het installeren. Daarvoor hou je je vinger ingedrukt op een icoon, tot de apps beginnen te schudden. Als er een kruisje verschijnt bij je download, kun je hem meteen verwijderen, om het daarna opnieuw te proberen. Soms verdwijnt de app meteen, soms gebeurt er niets.

5. Download een andere app

Ga naar de App Store en download een andere app. Soms is dat net genoeg om de vastgelopen download te kickstarten. Download dus even een andere, gratis app die je later weer gewoon kunt verwijderen.

6. Uitloggen bij iTunes

Als al het bovenstaande niet werkt, kun je even uitloggen bij iTunes op je iPhone. Dat moet alle lopende downloads automatisch afsluiten. Je logt uit via Instellingen → iTunes en App Store. Daar tik je op je Apple ID en vervolgens op ‘Log uit’. Om zeker te zijn kun je ook nog even reebouten voordat je weer inlogt.

7. Wachten

app installatie download

Soms is de enige oplossing om gewoon even te wachten. Vastlopen kan gebeuren omdat er iets is veranderd aan de App Store server, bijvoorbeeld als je net op downloaden hebt geklikt, terwijl er een update voor de app werd uitgebracht. Na een tijdje verhelpt het probleem zich vanzelf, hoewel dit soms dagen kan duren.

Op zoek naar meer? Check ons overzicht met iPhone tips!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu