5G aan of uit: wil je langere batterijduur of meer snelheid?

8 april 2024, 13:32
2 min leestijd
5G aan of uit: wil je langere batterijduur of meer snelheid?

Het 5G-netwerk is razendsnel, maar het heeft ook nadelen voor de batterijduur van je iPhone. Is het daarom slimmer om 5G uit te zetten?

Lees verder na de advertentie.

5G aan of uit: batterijduur of meer snelheid?

De iPhone 12 was Apple’s eerste iPhone met ondersteuning voor 5G. Wanneer je dan ook een internet-abonnement met 5G had, kon je het 5G-netwerk op volle snelheid gebruiken.

5G

Op iPhones die ondersteuning hebben voor 5G staat de optie ‘5G automatisch’ standaard aan. Maar Apple gebruikt met deze instelling de snellere verbinding niet altijd. Je iPhone probeert namelijk de optimale balans te vinden tussen snelheid van 5G en het besparen van de batterij. Volgens Apple houdt je iPhone zelfs rekening met de hoeveelheid data van je mobiele abonnement.

Je kunt er ook voor kiezen om altijd 5G áán te zetten. Met de optie ‘5G aan’ wordt de snellere internetverbinding altijd gebruikt wanneer hij beschikbaar is. Ook al is de batterij hierdoor sneller leeg.

iPhone 5g

Het aanzetten van 5G op je iPhone heeft dus wel een nadeel. De 5G-functie kost meer energie en daarom doe je vaak minder lang met de accu van je iPhone als je het aan hebt staan. Maar laat je de optie 5G op automatisch staan? Dan merk je uiteindelijk weinig verschil met de batterijduur. Wil je 5G toch helemaal wilt uitzetten op je iPhone, dan volg je onderstaande stappen:

5G uitzetten op iPhone

  1. Open de ‘Instellingen’ op je iPhone;

  2. Kies voor ‘Mobiel netwerk’;

  3. Tik op ‘Opties mobiele data’ (heb je meerderen simkaarten? Tik dan onder ‘Simkaarten’ op de simkaart die je wilt aanpassen);

  4. Kies voor ‘Gesprekken en data’;

  5. Kies voor ‘4G’.

Deze iPhones hebben 5G

Recente iPhones zoals de iPhone SE (2022)iPhone 13, iPhone 14 en iPhone 15 hebben 5G-ondersteuning. Heeft jouw iPhone geen 5G-bereik? Maar weet je zeker dat je iPhone en internet-abonnement het wel hebben? Check dan even of de 5G-instellingen goed staan in het stappenplan hierboven.

Heb je een oude iPhone, zonder 5G? En wil je stiekem wel de snelle 5G-verbinding gebruiken? Dan moet je upgraden. De iPhone 15 Pro is de beste iPhone van dit moment. Als je een grotere telefoon zoekt is de iPhone 15 Pro Max de juiste keuze. Bekijk de beste prijzen in onze prijsvergelijker, zodat je zeker weet dat je de beste prijs te pakken hebt.

Apple iPhone 15 Pro deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 15 Pro

150 min en onbeperkt sms

6000MB (5G)

2 jaar

€ 37,50 p/m

Eenmalig toestel € 298,00

Gemiddeld p/m: € 50,12

Bekijk bij Belsimpel
Vodafone
Vergelijk alle Apple iPhone 15 Pro abonnementen

Apple iPhone 15 Pro Max deals

Abonnement Los toestel Refurbished

Apple iPhone 15 Pro Max

120 min of 120 sms

10000MB (5G)

2 jaar

€ 56,50 p/m

Eenmalig toestel € 111,00

Gemiddeld p/m: € 61,13

Bekijk bij GSMWEB
Odido
Vergelijk alle Apple iPhone 15 Pro Max abonnementen

Meer Apple-nieuws

Via: 9to5mac
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu