Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

3 handige 3D Touch-opties in de Camera-app van Apple

Rutger Otto
4 maart 2016, 14:45
2 min leestijd
3 handige 3D Touch-opties in de Camera-app van Apple

De grootste vernieuwing in de iPhone 6S (Plus) is 3D Touch, waarmee je door harder op het scherm te duwen nieuwe bedieningsmogelijkheden krijgt. In dit artikel geven we tips over 3D Touch in de standaard Camera-app.

Lees verder na de advertentie.

3D Touch Camera functies

De 3D Touch-functie op de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zou je af en toe bijna vergeten. Dat komt vooral omdat Apple het niet duidelijk kenbaar maakt waar je de functie wel en niet kunt gebruiken in of buiten apps. Dat betekent niet dat 3D Touch overbodig is, want in sommige gevallen heb je er echt wat aan. Bijvoorbeeld in de standaard Camera-app van iOS. In dit artikel laten we zien wat de mogelijkheden zijn.

3d touch camera

1. Snelkoppelingen vanaf het homescreen

Het begint al op het homescreen van je iPhone. Veel app-iconen bieden inmiddels al 3D Touch-ondersteuning en dat is bij de Camera niet anders. Druk je wat harder op het pictogram, dan open je een submenu. Er zijn dan vier keuzes: ‘maak selfie’, ‘neem video op’, ‘neem slowmotion op’ of ‘maak foto’.

Met de opties kun je direct naar de desbetreffende instelling. Daarmee win je enkele seconden. Open je de app en wil je iets filmen, dan moet je eerst naar de functie toescrollen. Dankzij deze snelkoppeling zit je meteen goed. Handig als je iets ziet wat je snel moet vastleggen, voordat het moment voorbij is.

2. Live Photos bekijken

Ook nieuw is de mogelijkheid om Live Photos te maken en te bekijken. In de Camera-app staat bovenin beeld bij het maken van foto’s een cirkel-icoon. Is hij geel, dan staat Live Photos aan, is hij wit, tik er dan op om de functie in te schakelen.

Foto’s die je maakt worden als een soort microfilmpjes opgeslagen. Ga je naar de Foto’s-app of open je foto’s vanuit de Camera, dan kun je Live Photos bekijken door harder te drukken op de previews. Je ziet dan beelden van net voor en na de opname van de foto. Stilstaande plaatjes komen ermee tot leven.

3. Bekijk een Preview

3d touch camera2

In de Camera-app staat linksonder in beeld een preview-icoontje van je laatst geschoten foto. Druk daar wat harder op en je schakelt ‘Peek’ in. Daarbij wordt de foto uitvergroot boven de camera getoond. Door naar links of rechts te vegen, blader je door de foto’s. Laat je los, dan keer je direct terug naar de Camera-app.

Druk je echter nog eens door, dan krijg je bewerkingsopties te zien, zoals je die krijgt wanneer je standaard op de preview drukt. Zo kun je plaatjes als favoriet bestempelen, ze wijzigen of delen.

Lees het laatste iPhone 6S nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu