Tip: Schermververssnelheid van 16 inch-MacBook Pro wijzigen

Michel van 't Klaphek
25 november 2019, 15:09
2 min leestijd
Tip: Schermververssnelheid van 16 inch-MacBook Pro wijzigen

Een handige functie van de 16 inch-MacBook Pro is dat je zelf de verversingsfrequentie van het scherm kunt instellen. Dit is ideaal voor professionele gebruikers, zoals videobewerkers. We laten zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Ververssnelheid 16 inch-MacBook Pro instellen

De kersverse 16 inch-MacBook Pro is de eerste Apple-laptop waarbij je zelf de ververssnelheid van het scherm kunt wijzigen. Dit is bijvoorbeeld handig voor videobewerkers, omdat de beeldsnelheid zo overeenkomt met de film die je momenteel bewerkt.

Verversingsfrequentie van 16 inch-MacBook Pro wijzigen:

  1. Open het Apple-menu op je 16 inch-MacBook Pro;
  2. Kies ‘Systeemvoorkeuren’ en klik op ‘Beeldschermen’;
  3. Houd de Option-toets ingedrukt en druk op ‘Geschaald’;
  4. Het menu met verversingsfrequenties wordt nu weergeven;
  5. Klik op op het venstermenu en kies een snelheid.
ververssnelheid 16 inch macbook pro instellen

Standaard heeft de 16 inch-MacBook Pro een ververssnelheid van 60Hz. Apple adviseert dan ook om weer terug te schakelen naar deze frequentie, zodra je klaar bent met je werkzaamheden. In totaal kun je kiezen uit vijf ververssnelheden:

  • 47,95Hz
  • 48Hz
  • 50Hz
  • 59,94Hz
  • 60Hz (standaard)

Het is handig om vooraf een verversingsfrequentie te kiezen die precies kan worden opgedeeld in de beeldsnelheid van je materiaal. Als je materiaal bijvoorbeeld 24 beelden per seconde heeft, selecteer je de ververssnelheid van 48Hz. Op dezelfde manier kun je ook de andere frequenties opdelen.

Wat is ververssnelheid?

De ververssnelheid staat voor het aantal keren dat een scherm per seconde met nieuwe beelden ververst. Een frequentie van 60Hz betekent dus dat het scherm 60 keer per seconde van nieuwe beelden wordt voorzien. Een hogere ververssnelheid levert dan ook een ‘vloeiender’ display op.

Maar, er kleeft ook een keerzijde aan. De meest belangrijke is een minder goede accuduur. Over het algemeen geldt: hoe hoger de ververssnelheid, hoe sneller je accu leeg gaat. Houd hier rekening mee als je geen oplader in de buurt hebt.

Over de 16 inch-MacBook Pro

De nieuwe 16 inch-MacBook Pro is gemaakt voor de professional. De krachtige laptop maakt een einde aan toetsenbordproblemen van vorige generaties, heeft indrukwekkende specificaties en houdt het hoofd koel dankzij het verbeterde koelingssysteem. Lees meer over de krachtpatser in ons aankoopadvies over de 16 inch-MacBook Pro.

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu