De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Meerdere beeldschermen aansluiten op de 16 inch-MacBook Pro: zo werkt het

Michel van 't Klaphek
26 november 2019, 19:21
2 min leestijd
Meerdere beeldschermen aansluiten op de 16 inch-MacBook Pro: zo werkt het

Je kunt tot wel twee 6K-beeldschermen aansluiten op de 16 inch-MacBook Pro. Wel moet je met een aantal zaken rekening houden. We vertellen je er alles over in dit tipartikel.

Lees verder na de advertentie.

Beeldschermen aansluiten op 16 inch-MacBook Pro

De 16 inch-MacBook Pro is een krachtige laptop gemaakt voor de professional. Of je nu designer, muzikant of wetenschapper bent: soms komt een extra display goed van pas. Gelukkig biedt de nieuwe MacBook Pro hiertoe alle mogelijkheden.

De 16 inch-MacBook Pro heeft vier Thunderbolt 3-poorten. Om je op weg te helpen, zetten we hieronder vier configuraties waarmee je tot wel vier beeldschermen kunt aansluiten, op een rijtje.

  • Twee 6K-beeldschermen met resoluties van 6016 bij 3384 pixels
  • Twee 5K-beeldschermen met resoluties van 5120 bij 2880 pixels
  • Vier 4K-beeldschermen met resoluties van 4096 bij 2304 pixels
  • Eén 5K-beeldscherm en drie 4K-beeldschermen.
16 inch macbook pro beeldschermen pro display

De oplettende lezer merkt dat je dus twee Pro Displays kunt aansluiten op de nieuwe MacBook. Deze krachtige schermen hebben nog geen releasedatum gekregen, maar zijn afgelopen zomer al aangekondigd. Bij alle bovenstaande configuraties gaan we overigens uit van een 60Hz-ververssnelheid, de standaardfrequentie.

→ Lees meer over het Pro Display van Apple

De voorwaarden

Het behoeft geen uitleg dat het aansluiten van twee 6K-beeldschermen een grote belasting is voor de MacBook Pro. Om het maximale resultaat te behalen, adviseert Apple om aan beide kanten van de laptop één monitor aan te sluiten. De laptop beschikt dan ook over twee bussen: één voor de linkerkant, en één voor de rechterkant.

Het is niet de bedoeling om meer dan twee displays op één bus aan te sluiten. Als je een 5K- of 6K-beeldscherm (of 4K-scherm met multikabel) aansluit, moet je een andere bus gebruiken voor ieder beeldscherm. Op die manier verdeel je de werkdruk en belasting evenredig en voorkom je technische problemen.

Meer over de 16 inch-MacBook Pro

De kersverse nieuwe MacBook Pro is een grote verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Zo is het scherm groter, zijn de specificaties verbeterd en kan de laptop beter met hitte omgaan dankzij het ingenieuze koelingsysteem. Lees meer over de verbeteringen in ons 16 inch-MacBook Pro aankoopadvies. Wil je een MacBook Pro kopen? Check dan onze prijsvergelijker, of bekijk hieronder de beste aanbiedingen en deals.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu