10 iPhone tips om alles uit je telefoon te halen

Redactie
10 juni 2013, 22:00
4 min leestijd
10 iPhone tips om alles uit je telefoon te halen

Net je eerste iPhone gekocht, en wil je snel onmisbare tips voor het gebruik van je nieuwe telefoon weten? Zoek dan niet langer: iedere iPhone tip op deze pagina is de moeite waard!

Lees verder na de advertentie.

iPhone tips

iPhone tip 1) Direct apps openen vanaf je lockscreen

De iPhone toont de belangrijkste meldingen van apps op je scherm. Om te voorkomen dat je eerst je telefoon moet ontgrendelen en vervolgens naar de betreffende app moet navigeren om te lezen wat er eigenlijk aan de hand was, kun je beter de notificatie zelf naar rechts slepen. Je iPhone opent dan meteen de app die een je een notificatie stuurde.

iPhone tip 2) Tikken om omhoog te scrollen

Op het in vergelijking met je computer kleine scherm van de iPhone zullen de meeste websites langgerekt worden weergegeven. Het is daardoor soms flink scrollen om iets onderaan de pagina te lezen, en ook om weer bovenaan te komen. Ook in andere apps als mail en contacten zul je soms lang moeten vegen om terug bovenaan te komen. Gelukkig heeft Apple een oplossing voor dit ongemak: door te tikken op de balk bovenin je scherm (met de tijd en batterijinformatie) scrollen apps automatisch terug naar boven.

iPhone tip 3) Werken met sneltoetsen

Typen op een touchscreen is niet altijd even gemakkelijk. Apple heeft daarom wat sneltoetsen ingebouwd die het tikken wat aangenamer moeten maken. Om te voorkomen dat je de hele tijd moet schakelen tussen toetsenborden om cijfers in te voegen, kun je ook de ‘123’ knop ingedrukt houden en vervolgens het cijfer kiezen dat je nodig hebt. Wanneer je een e-mail adres invult suggereert Apple automatisch een .com adres, maar door deze knop in te drukken kun je kiezen uit andere veelvoorkomende landcodes.

iPhone tip 4) Snel tussen apps schakelen

Om te voorkomen dat je bij het werken in twee apps de hele tijd terug moet naar je homescreen om de andere app te openen, kun je tweemaal op de fysieke homeknop aan de voorkant van je iPhone drukken. Onderin beeld verschijnt dan een balkje waarin de apps die je het laatst opende worden weergegeven. Zo schakel je gemakkelijk tussen apps. Let wel op: als je teveel apps tegelijk opent schakelt je iPhone de langst niet gebruikte apps uit.

iPhone tip 5) Screenshots nemen

Als je screenshots van je iPhone wil delen om aan anderen te laten zien hoe bijvoorbeeld een nieuwe app eruit ziet, druk je tegelijkertijd op de sluimerknop bovenop je toestel en de homeknop aan de voorkant van je iPhone. Vervolgens wordt het screenshot opgeslagen in je filmrol.

iPhone tip 6) Bestanden zoeken

Als je veel data op je iPhone hebt staan en niet zo goed bent in het bewaren van het overzicht, kun je gelukkig ook zoeken. Veeg daarvoor vanuit je homescreen naar rechts, en er verschijnt een zoekbalkje met toetsenbord vanwaaruit je de hele iPhone kunt doorzoeken.

iPhone tip 7) Gemakkelijk sites lezen

Veel websites hebben nog steeds geen mobiele versie, of zijn zelfs als er een mobiele versie bestaat, soms nog steeds onoverzichtelijk. Apple heeft het lezen van deze sites vergemakkelijkt door een ‘Reader’ knop in de adresbalk van internetbrowser Safari toe te voegen. Als je op deze knop tikt, verzamelt de iPhone automatisch alle tekst in een leesbaarder formaat.

iPhone tip 8) Foto’s nemen met de ‘+’-knop

Foto’s nemen met enkel een touchscreen-knop blijft een beetje klungelen omdat je vaak met je handen voor het beeld of de camera komt te zitten. Daarom heeft Apple de knop om je volume hoger te zetten aan de zijkant een extra functie meegegeven: wanneer je de camera app opent fungeert de ‘+’-knop als sluiterknop.

iPhone tip 9) Snel naar de camera app navigeren

Om snel foto’s te kunnen nemen kun je daarnaast vanuit je lockscreen naar de camera vegen door je vinger op het cameraatje rechtsonderin te houden. Zo voorkom je dat je een mooi fotomoment mist omdat het opstarten van je camera lang duurde.

iPhone tip 10) iPhone op niet storen zetten

Voorkomen dat je telefoon afgaat tijdens een vergadering of ander moment waarop je niet gestoord wilt worden? Tik dan op ‘instellingen’ en schakel ‘niet storen’ in. Je telefoon zal nu inkomende oproepen, berichten en andere meldingen wel opslaan maar niet laten merken.

Dit is slechts het topje van de ijsberg – met de iPhone kun je natuurlijk nog heel veel meer doen. Andere tips en tricks vind je op de iPhoned wiki!

→ Lees ook onze tip om het iPhone geluid harder te zetten!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu