Refurbished Apple

Lars Paijmans
2 min leestijd

Hoewel Apple nog geen refurbished apparaten in Nederland verkoopt, verkoopt het bedrijf in meer en meer landen deze opgelapte producten. Op deze manieren kun je refurbished bij apple terugvinden.

Refurbished Apple: alles wat je moet weten

Als je wel eens een Apple-keynote hebt gezien, zal het je niet ontgaan zijn dat Apple zich graag inzet voor het milieu. Het enorme hoofdkantoor Apple Park is volledig energieneutraal, maar ook wat producten betreft doet Apple steeds meer om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

iPhone SE 2

Lees verder na de advertentie.

De manier waarop Apple met refurbished omgaat speelt hier ook een rol bij. Als je via Apples website een nieuw product koopt, krijg je altijd te vraag of je een ouder model in wil leveren. Je doorloopt vervolgens een aantal stappen waarin je onder meer het serienummer ingeeft. Aan de hand hiervan berekent Apple de inruilwaarde.

Ieder gebruikt product dat Apple op deze manier ontvangt wordt gerecycled of opgeknapt om als refurbished verkocht te worden. Apple onderzoekt deze apparaten eerst nauwkeurig en vervangt waar nodig onderdelen. Bij alle iPhones wordt standaard de accu vervangen, omdat deze na verloop van tijd zijn capaciteit kan verliezen.

Apple verkoopt inmiddels Macs, iPads, iPhones, Apple Watches iPods, HomePods en Apple TV’s als refurbished. Helaas is dit onderdeel van de website niet beschikbaar in Nederland en is het ook niet duidelijk wanneer dit wel het geval zal zijn. Gelukkig kun je nog wel steeds je oude Apple-apparaten inleveren om korting te krijgen op nieuwe producten.

Ook in Nederland refurbished Apple

Ben je in Nederland op zoek naar een refurbished iPhone? Dan zijn er gelukkig genoeg alternatieven. Zo kun je in de refurbished iPhone prijsvergelijker van iPhoned terecht voor de beste deals van het moment. In onze refurbished iPhone koopgids vind je daarnaast alle info die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken.

Meer refurbished Apple-producten

Niet alleen voor de refurbished iPhone hebben we een uitgebreide koopgids met daarin adviezen en tips. Ook als je andere refurbished Apple-producten koopt ben je bij iPhoned aan het juiste adres.

→ Refurbished MacBook

→ Refurbished iPad

→ Refurbished Apple Watch

→ Refurbished iMac

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen