iOS 4

Lars Paijmans
2 min leestijd
iOS 4

Let op: deze iOS-versie is niet de meest recente. Bekijk voor de nieuwste iOS-versie van het moment onze iOS 14-pagina. Ook om te zien of jouw iPhone deze versie ondersteunt.

iOS 4 mag dan de vierde versie van Apples mobiele besturingssysteem zijn, het is de eerste die de naam iOS gebruikte. Hier zetten we alle vernieuwingen die deze update met zich meebracht in kaart.

iOS 4 verscheen op 21 juni 2010 en zou de eerste update zijn die oudere toestellen niet zou ondersteunen. Tegenwoordig is het heel normaal dat een iOS-update op een aantal oudere apparaten niet meer werkt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 4: De belangrijkste nieuwe functies:

  • Multitasking
  • Folders
  • Wallpapers
  • Game Center
iOS 4 iPhones

Multitasking

Zoals de naam al doet vermoeden kun je met multitasking snel een overzicht krijgen van alle apps die je op dat moment gebruikt. Dit overzicht activeer je door twee keer snel achter elkaar op de homeknop te drukken. Er komt dan een nieuw scherm in beeld waarin je de betreffende apps ook af kunt sluiten, wat bijvoorbeeld handig is als een app vastloopt of veel energie verbruikt op de achtergrond.

Folders

Liefhebbers van een opgeruimd homescherm waren dolblij met de folderfunctie van iOS 4. Door een app-icoon ingedrukt te houden en over een andere app te slepen wordt er automatisch een folder aangemaakt. Hier kun je gemakkelijk apps van dezelfde categorie bij elkaar zetten. Pas in iOS 10 voegde Apple de optie toe om een aantal standaard apps te verwijderen, dus de folders zijn een mooie manier om deze apps daar in te verstoppen.

iOS 4 iPod touch

Wallpapers

Zelf een achtergrond kiezen is nu de normaalste zaak van de wereld, maar bij iOS 4 was het de eerste keer dat dit mogelijk was op de iPhone. Apple had verschillende achtergronden aan iOS 4 toegevoegd, waar gebruikers uit konden kiezen. De versies voor iOS 4 hadden dan ook gewoon een zwarte achtergrond waar de app-iconen op afbeeld waren.

Game Center

Met Game Center kreeg iOS een centrale plek waar alle gameprestaties en vriendenlijsten een centrale plek kregen. Door je account te koppelen kon je gemakkelijk inloggen op verschillende games via Game Center, zonder dat je daarvoor steeds een nieuwe account voor aan hoefde te maken. In Game Center kun je prestaties ontgrendelen en op de leaderboards vergelijk je jouw scores met die van je vrienden en de rest van de wereld.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu