Youtube: het complete overzicht

Gijs Ettes
1 min leestijd
Youtube

YouTube is de populairste videowebsite ter wereld en werd begin 2005 gelanceerd. De site werd opgericht door drie medewerkers van PayPal: Chad Hurley, Steve Chen en Jawed Karim. In april 2005 werd de eerste video geüpload en een jaar later stond YouTube al in de top 10 van meest bezochte websites ter wereld. In november van hetzelfde jaar werd YouTube voor ruim anderhalf miljard dollar overgenomen door Google.

Het hoofdkantoor van YouTube bevindt zich in Californië en de videosite is beschikbaar in ruim 50 verschillende talen. De service is te benaderen via de website of via de mobiele apps voor onder andere Android, iOS en Windows Phone.

Lees het laatste YouTube nieuws

Video’s uploaden op YouTube

Ingelogde gebruikers kunnen filmpjes uploaden naar YouTube die automatisch worden gecomprimeerd zodat deze niet te veel plaats innemen op de servers van YouTube. Met zelfgemaakte video’s kan geld verdiend worden dankzij de reclame die YouTube toont. Dit verloopt via het YouTube Partner Programma.

Bekende YouTube-kanalen zijn die van CNN, Het Nederlands Koninklijk Huis en Top Gear. Ook het Ministerie van Defensie heeft een videokanaal op YouTube. Bezoek ook de officiële website van YouTube.

YouTube iPhone-app downloaden

YouTube

Google LLC

Gratis via App Store

YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube
YouTube

Youtube archief

Bekijk archief (72 artikelen)
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's